quantum banneri 2

Tour de Skin avauksen yllätysvoitto Van der Graaffille

Krista Pärmäkoski oli Tour-avauksen nopein suomalainen. Kuva: Modica/NordicFocus

Krista Pärmäkoski oli Tour-avauksen nopein suomalainen. Kuva: Modica/NordicFocus

Krista Pärmäkoski oli parhaana suomalaisena Tour de Skin avanneen sprintin kahdeksas.

Finaalissa hiihtivät Maiken Caspersen Falla, Sophie Caldwell, Jessica Diggins, Laurien van der Graaff, Sara Ringwald ja Natalia Neprjaeva.

Digginsillä hajosi sauva puolivälierässä ja sama tapahtui finaalissa. Ringwald kaatui omia aikojaan ja loppusuoralle tultaessa Neprjaevakin oli pudonnut kärkitaistosta.

Van der Graaff huudatti kotiyleisöä kaartamalla loppusuoralle kärjessä. Kukaan ei pystynyt vastaamaan hänen vauhtiinsa ja voitto irtosi selvällä erolla Caldwelliin ja Fallaan, jotka veivät seuraavat sijat. Voitto oli Van der Graaffille uran ensimmäinen maailmancupissa.

Laukkanen ja Pärmäkoski hiihtivät samassa välierässä, mutta kumpikaan Suomen naisista ei yltänyt finaaliin. Pärmäkoski oli erässä neljäs, mutta aika ei riittänyt finaaliin aikavertailun kautta. Aktiivisesti vauhtia pitänyt Laukkanen hyytyi loppusuoralla erän kuudenneksi.

Kerttu Niskasen ja Aino-Kaisa Saarisen sprinttipäivä päättyi ensimmäiseen erävaiheeseen, Laura Monosen ja Anne Kyllösen karsintaan.

Tulokset

Päivitetty 30.12.2017 klo 17:54: Pärmäkosken sijoitus korjattu.

Mainos
Kaikki hiihdon maailmancupin osakilpailut vain C Morella! Antero Mertaranta selostajana, Jari Isometsä asiantuntijana. Yhteensä yli 160 maailmancupin kisaa hiihdosta, yhdistetystä, mäkihypystä ja alppihiihdosta osoitteesta www.cmore.fi.


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama