quantum banneri 2

Ustjugovin vauhtia ihastellut Hakola runnoo solkenaan nelossijoja

Ristomatti Hakolalle on nelossija tullut tutuksi. Kuva: Modica/NordicFocus

Ristomatti Hakolalle on nelossija tullut tutuksi. Kuva: Modica/NordicFocus

Ristomatti Hakola takoo solkenaan sprintin nelossijoja maailmancupissa, vaikka ennen tätä kautta hän ei ollut kertaakaan päässyt hiihtokiertueella finaaliin.

– Neljä kisaa, kolme kertaa finaaliin ja kolme kertaa neljäs. Varmaan kun sata kertaa yrittää ja on sata kertaa finaalissa, niin kerran varmaan pallikin heiluu, Hakola tuumasi Lenzerheidessa avattuaan Tour de Ski -kiertueen mainiosti.

Toistaiseksi häneltä on kokematta se, miltä tuntuu nousta maailmancupissa palkintopallille.

Lenzerheidessa vapaalla hiihtotavalla hänen edelleen ehtivät vain rajua vauhtia finaalissa pitäneet Venäjän Sergei Ustjugov, Italian Federico Pellegrino ja palkintopallin yllättäjä, ranskalainen Lucas Chanavat.

– Kun Sergei lähti toiselle kierrokselle suoran päästä, en varmaan pääse tuoreenakaan sitä vauhtia. Kyllä siinä sommat heiluivat, Hakola kuvasi.

UstiugovModicaNFSergei Ustjugov hallitsi Tour de Skin avauspäivää. Kuva: Modica/NordicFocus

Ustjugov voitti viime kaudella koko Tour de Skin, eikä miesten kiertueelta kovin monta kärkimiestä puutu. Sprintin taitajista sivussa oli lähinnä alkukauden hallitsija, norjalainen Johannes Hösflot Kläbo.

– Voidaan laskea, että minä olin tänään viides, Hakola tuumasi.

Niskanen yllätti itsensäkin

Sunnuntaina kiertue jatkuu 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisalla. Hakola voitti vastaavan matkan ennen joulua Vuokatin Skandinavia-cupissa, mutta veikkaa huomiseksi ykköseksi Iivo Niskasta. Kuopiolainen oli itse odotuksissaan varovaisempi.

– Päivät eivät ole veljiä. Eilen oli tosi huono päivä, mutta tänään oli ihan ok. Jos suunta olisi oikea, huomenna olisi parempi, Niskanen toivoi.

Sprintissä Niskanen oli 23:s, mikä on viime vuoden Val Müstairin 52. sijaan verrattuna roima parannus.
Hän palasi Lenzerheidessa kilpailuihin parin viikon takaisten sairastelujen jäljiltä, eikä odottanut itseltään suuria. Ei edes jatkopaikkaa, sillä hotellista mukaan tuli vain yksi kisapipo. Niinpä hän kisasi erähiihdon paljain päin.

– En viitsinyt märällä pipolla hiihtää, Niskanen sanoi.

Yhteen erähiihtoon jäi myös Martti Jylhän kisa, eikä helsinkiläistynyt hiihtäjä säästellyt itseään.

– Paska hiihto ja paska hiihtäjä, 26:nneksi sijoittunut Jylhä sanoi ja ihmetteli sitä, miten hyvä aika-ajohiihto kääntyi niin vaisuksi kisaksi, kun mentiin mies miestä vastaan.

Hän kertoi kärsineensä suolisto-ongelmista viikon ajan. Jylhä valmistautui Tour de Skille Italian Livignossa.

– En haluaisi piiloutua tuollaisen yhden asian taakse. Muutenkin pitäisi saada enemmän kierroksia koneesta, vatsaongelmien kanssa tai ilman, Jylhä sanoi.

Tulokset

STT–KAIJA YLINIEMI

Mainos
Kaikki hiihdon maailmancupin osakilpailut vain C Morella! Antero Mertaranta selostajana, Jari Isometsä asiantuntijana. Yhteensä yli 160 maailmancupin kisaa hiihdosta, yhdistetystä, mäkihypystä ja alppihiihdosta osoitteesta www.cmore.fi.

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama