quantum banneri 2

Northug ei ole toteuttamassa liiton antamaa suunnitelmaa olympialaisiin ”Petter voitti Skandinavia Cupin kokonaiskilpailun 19-vuotiaana”

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Petter Northug ja hänen tiiminsä jäsenet ovat olleet erittäin pettyneitä siihen, ettei Northugia nähdä paraikaa käynnissä olevalla Tour de Ski -kiertueella.

 

Norjalaislehti VG:n haastattelema valmentaja Stig Rune Kveen olisi pitänyt Touria Northugille erinomaisena kunnonrakennusprojektina kohti olympialaisia. Lisäksi kiertue olisi Kveenin mukaan sisältänyt monta sellaista osakilpailua, jossa Northug olisi voinut menestyä. Kveenin mukaan hänen suojattiaan on kohdeltu epäoikeudenmukaisesti.

Northug valittiin alun perin varamieheksi Tour de Skille. Samalla Norjan hiihtoliiton maastohiihdon valmennusjohto antoi hänelle kilpailusuunnitelman, jonka kautta olympiapaikka voisi tulla tulosten niin näyttäessä. Suunnitelmaan kuului muun muassa Skandinavia Cup Piitimessä, Norjan kansalliset mestaruushiihdot sekä Planican maailmancup.

Kveen kertoo, että Northugin ilmestyminen viikon päästä käytävän Skandinavia Cupin lähtöviivalle on hyvin epävarmaa.

- Hänellä täytyy olla halu mennä kilpailuihin, enkä minä voi häntä sinne pakottaa. Eikä myöskään Vidar Löfshus (hiihtomaajoukkueen johtaja). Tämä on Petterin oma valinta, Kveen kertoo VG-lehdelle.

- On luonnollista, ettei hän halua hiihtää siellä. Petter voitti Skandinavia Cupin kokonaiskilpailun 19-vuotiaana, Kveen muistuttaa.

Aiemmin Northugin tiimistä kritisoitiin sitä, että viikko Skandinavia Cupin jälkeen käytävissä Norjan mestaruuskilpailuissa ei ole parhaita hiihtäjiä paikalla, sillä osa Tour de Skin loppuun asti hiihtävistä todennäköisesti jättävät mestaruuskilpailut väliin. Näyttää siltä, että 13-kertainen maailmanmestari haluaa hiihtää vain maailmancupissa.

Mikäli Northug jättää Skandinavia Cupin väliin, on hän entistä kauempana olympiapaikasta. Northugin seuraavasta kilpailusta ei ole tietoa. Kuluvalla kaudella hän on kilpaillut maailmancupissa vain Lillehammerin sprinttiprologin, joka päättyi karsiutumiseen.

-Juho-Veikko Hytönen


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri