quantum banneri 2

"Nyt tuli epäonnistuminen, ei voi mitään"

Iivo Niskanen. Kuva: NordicFocus

Iivo Niskanen. Kuva: NordicFocus

Seitsemäs sija ei lämmittänyt Iivo Niskasta Tour de Skillä.

Iivo Niskanen tiivisti osuvasti tunnelmansa Tour de Ski -kiertueen toisen etapin jälkeen Sveitsin Lenzerheidessa. Niskanen päätyi 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa seitsemänneksi jäätyään kärkivauhdista 22,6 sekuntia ja oli pettynyt.

– Hyvä, että tuntemukset vastaavat sijoitusta, Niskanen sanoi harmissaan.

Viisitoista kilometriä perinteisellä on hänen mielimatkojaan hiihtosirkuksessa, ja Lahdessa se toi hänelle maailmanmestaruuden. Kun tähtäin on korkealla, seitsemäs sija ei suuresti lämmitä.

– Nyt tuli epäonnistuminen, ei voi mitään, Niskanen sanoi.

Lähes 1 500 metrin korkeudessa elimistön tuntemukset vaihtelevat päivittäin, ja sunnuntaina Niskasen olotila oli huonompi kuin päivää aiemmin sprintissä.

– Lihas oli huono. Ladulla ei ollut tappamisen meininkiä, ja tuloksestahan sen näkee, että tänään ei lähtenyt.

– Tuli nopea keli, ja olisi pitänyt saada loiviin laskuosuuksiin ja tasamaaosuuksiin raivoa päälle, että kello olisi tykännyt, Niskanen kertasi.

Cologna31122017ModicaNFDario Cologna voitti vuoden viimeisessä startissaan. Kuva: NordicFocus

Vaikka sunnuntai oli Niskaselle pettymys, hän ei ole huolissaan kuntoutumisestaan helmikuisiin olympialaisiin. Joulukuisesta sairastelusta ei ole enää merkkejä elimistössä, vaan olotila heittelee lähinnä vuoristokorkeuksien takia.

Kokenut Dario Cologna jatkoi sveitsiläisten vahvoja esityksiä kotiladuilla ja voitti kisan 0,6 sekunnin erolla Kazakstanin Aleksei Poltoraniniin. Norjan Martin Johnsrud Sundby oli kolmas.

Tour de Ski jatkuu maanantaina vapaan hiihtotavan takaa-ajoilla.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset

Mainos
Kaikki hiihdon maailmancupin osakilpailut vain C Morella! Antero Mertaranta selostajana, Jari Isometsä asiantuntijana. Yhteensä yli 160 maailmancupin kisaa hiihdosta, yhdistetystä, mäkihypystä ja alppihiihdosta osoitteesta www.cmore.fi.

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama