quantum banneri 2

Krista Pärmäkoski kaatui kolmesti - "Olihan se aika koomista"

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Aikaa kolmeen kaatumiseen kului vähintään puoli minuuttia.

Krista Pärmäkoski teki hiihtokilpailun kaatumisennätyksensä, kun hän meni kolme kertaa pyllylleen Tour de Ski -kiertueen perinteisen hiihtotavan kilpailussa Sveitsissä.

– Olihan se tietysti aika koomista, mutta kyllä siellä aika moni muukin oli kaatunut, Pärmäkoski hymyili maaliin tultuaan.

Hänen kaatumisistaan kaksi sattui lopun 1,5 kilometrillä, yksi jo ensimmäisen viiden kilometrin lenkin lopussa. Aikaa niihin kului vähintään puoli minuuttia, todennäköisesti enemmän.

Pärmäkoski oli 8,5 kilometrin väliajoissa seitsemäntenä, mutta putosi 10 kilometrin lopputuloksissa 13:nneksi. Eroa kisan voittaneeseen norjalaiseen Ingvild Flugstad Östbergiin kertyi minuutti ja 15 sekuntia.

Naisten kisassa monet muutkin kaatuivat, sillä laskut olivat todella jäisiä, kun iltapäivällä aurinko painui puiden taakse. Suomalaisista ladun pintaan tutustui myös Aino-Kaisa Saarinen, joka kaatui stadionalueella viimeisessä mutkassa.

– Ajattelin, että nyt ei nössöillä, kun olin sen mutkan kerran selvittänyt. Sinne menin kyljelleen, 18:nneksi päätynyt Saarinen kertoi.

Niskanen31122017ModicaNFKerttu Niskanen sunnuntain kilpailussa. Kuva: NordicFocus

Niskanen kauden parhaaseensa

Kerttu Niskanen ylsi kauden parhaaseen sijoitukseensa maailmancupissa ja oli neljäs. Niskanen kaipasi itseltään kuitenkin parempaa eikä ollut täysin tyytyväinen.

– Tämä on yksi parhaista laduista hiihtää perinteistä, mutta ei ollut parhaista keleistä hiihtää perinteistä. Oli jäinen baana ja todella haastavaa hiihtää, Niskanen kertasi.

Hän jäi palkintosijasta 6,7 sekunnin päähän. Heidi Weng varmisti norjalaisten kaksoisvoiton, ja Yhdysvaltain Sadie Bjornsen oli kolmas.

Lenzerheidesta Niskasella on neljän vuoden takaa voittomuistot, sillä silloin hän voitti kympin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökisassa.

Laura Mononen hiihti 15:nneksi ja kaipasi itseltään paljon kovempaa vauhtia.

– Haluaisin päästä kovempaa. Katsotaan, miten tämä kiertue lähtee sujumaan. Ei kannata hakata päätä seinään, Mononen totesi.

Anne Kyllönen jäi 39:nneksi lähes kahden ja puolen minuutin erolla kärkeen.

– Meno ei ollut vieläkään erikoista. Nyt olen vähän mietteliäs, Kyllönen sanoi.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset

Mainos
Kaikki hiihdon maailmancupin osakilpailut vain C Morella! Antero Mertaranta selostajana, Jari Isometsä asiantuntijana. Yhteensä yli 160 maailmancupin kisaa hiihdosta, yhdistetystä, mäkihypystä ja alppihiihdosta osoitteesta www.cmore.fi.


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri