quantum banneri 2

Pärmäkoski nousi neljänneksi Tour de Skin takaa-ajossa

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen parantelivat sijoituksiaan Tour de Skin uudenvuodenpäivän takaa-ajokilpailussa Sveitsin Lenzerheidessa. Yhdessä lähes koko matkan hiihtäneestä kaksikosta parempi oli Pärmäkoski.

 

Vapaan hiihtotavan 10 kilometrin kilpailun kärjessä kolme ensimmäisenä ladulle lähtenyttä hiihtäjää kasvattivat johtoaan muiden jäädessä reippaasti. Puoli minuuttia ennen muita ladulle lähtenyt Ingvild Flugstad Östberg tuli maaliin ensimmäisenä. Heidi Weng oli toinen 27,8 sekuntia perässä. USA:n Jessica Diggins oli kolmas, vaikka hän väsähti pahasti lopussa. Digginsin ero Östbergiin oli maalissa 1.16,9.

Kuudentena matkaan startannut Kerttu Niskanen ja muutaman sekunnin perään kahdeksantena lähtenyt Krista Pärmäkoski hiihtivät alkumatkasta yhdessä seitsemäntenä matkaan lähteneen Sophie Caldwellin kanssa, mutta yhdysvaltalainen ei pysynyt suomalaisten kannoilla.

Kilometrien kuluessa suomalaiskaksikko saavutti edellä hiihtäneitä Sadie Bjornsenia ja Natalia Nepryajevaa. Venäläinen ajettiin suomalaisten toimesta nopeasti kiinni, eikä hän pysynyt lainkaan mukana. Neljäntenä hiihtäneen Bjornsenin selkä lähestyi ja kilometri ennen maalia kolmikko oli yhdessä taistelemassa neljännestä sijasta. Loppusuoralla Pärmäkoski oli vahvin ottaen neljännen sijan 1.46 Östbergin takana. Bjornsen kurotti viidenneksi ja Niskasen oli tyytyminen kuudenteen sijaan.

Melko yksinään hiihtäneiden kärkinaisten takana muodostui suuri ryhmä, jossa ratkesivat sijat 7-16. Paras tästä ryhmästä oli Astrid Jacobsen, joka oli lopulta 15 sekuntia suomalaiskaksikon jälkeen maalissa. Laura Monosen ja Aino-Kaisa Saarisen vauhti ei aivan riittänyt tähän ryhmään. Saarisen sijoitus maalissa oli 19 (+3.00) ja Mononen oli sijalla 21 (+3.19,4).

Anne Kyllönen nousi neljä sijaa 36:nneksi (+4.26,4).

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama