quantum banneri 2

Dario Cologna on huimassa vedossa – Iivo Niskanen Tour de Skin takaa-ajon yhdeksäs

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Iivo Niskanen oli parhaana suomalaisena yhdeksäs Tour de Skin miesten 15 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokilpailussa Sveitsin Lenzerheidessä maanantaina. Kilpailun voitti ylivoimaisesti Dario Cologna.

Yhdessä ladulle kärjessä startanneet Cologna ja Sergei Ustjugov hiihtivät ensi kilometrit vuorovedolla, mutta sveitsiläinen on tällä hetkellä huimassa vedossa. Venäläinen ei pysynyt Colognan kyydissä ja karkasi helponnäköisesti jo toiseen perättäiseen voittoonsa Tourilla.

Ustjugov säilytti Colognan takana kakkossijan maaliin asti. Hänen eronsa voittajaan oli 17,6 sekuntia. Aleksander Bolshunov hiihti koko matkan yksin säilyttäen niukasti kolmossijan.

Ristomatti Hakola ja Iivo Niskanen starttasivat sijoilla viisi ja seitsemän matkaan. Heti ensimmäisten kilometrien aikana miesten ympärille syntyi ryhmä, joka lopulta imaisi mukaansa kaikki Colognan takana hiihtäneet kärkimiehet Ustjugovia ja sekunnin ennen ryhmään maaliin tullutta Bolshunovia lukuun ottamatta.

Puolimatkassa Hakolalla oli vaikeuksia pysyä Martin Johnsrud Sundbyn vetämän ryhmän vauhdissa ja hieman ennen kymmenen kilometrin täyttymistä hän joutui antautumaan. Iivo Niskanen pysytteli kuuden hiihtäjän kokoiseksi muodostuneessa ryhmässä taistellen nelossijasta. Viimeisellä kilometrillä hän joutui kuitenkin toteamaan muiden vauhdin liian kovaksi ja oli maalissa yhdeksäs. Niskanen oli maalissa 51,5 sekuntia Colognasta. Neljännen sijan vei Alex Harvey ennen Alexei Poltoraninia ja Sundbytä.

Takaa-ajossa yksin hiihtäneille ei annettu armoa ja Hakola tippui ryhmän takana nopeasti Maurice Manificatin ja Marcus Hellnerin vetämään seuraavaan ryhmään. Tässäkin letkassa meno oli liian vauhdikasta ja lopulta Hakola oli maalissa 18:s. Hänen eronsa kärkeen oli 1.45,4.

Muista suomalaisista Antti Ojansivu oli 43: (+4.00,4), Kusti Kittilä 59:s (+4.57,7), Ari Luusua 63:s (+5.22,5) ja Martti Jylhä 66:s, (+6.03,1).

Tulokset


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama