quantum banneri 2

Iivo Niskasen hiihdossa oli jaksamista

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Dario Cologna huudatti kotiyleisöä toisella peräkkäisellä voitolla.

Suorituskyky ei ole vielä samalla tasolla kuin ennen joulukuun sairastelua, mutta hiihtäjä Iivo Niskanen on luottavainen, että hän parantaa kisojen kautta kohti helmikuisia olympialaisia. Niskanen hiihti maanantaina vahvasti Tour de Ski -kiertueen vapaan hiihtotavan takaa-ajossa.

– Hiihdossa oli jaksamista, Niskanen kuvasi tultuaan maaliin yhdeksännellä sijalla.

Hän oli 15 kilometrin reitillä 12:nneksi nopein osuusajoissa, eikä ero kisan voittaneeseen Sveitsin Dario Colognaan kasvanut ladulla kuin viitisen sekuntia. Kiertueen kokonaistilanteessa Niskanen on minuutin ja viisi sekuntia bonussekunteja saanutta Colognaa perässä.

Cologna otti toisen peräkkäisen voittonsa, mikä sai sveitsiläisyleisön äänijänteet koetukselle. Kannustus oli hurjaa.

Cologna01012018ModicaNFDario Cologna villitsi sveitsiläisyleisön Lenzerheidessa maanantaina. Kuva: NordicFocus

Niskasen alkuperäinen suunnitelma on hiihtää Tourilla vielä keskiviikkoinen sprintti perinteisellä hiihtotavalla, koska matka on hänelle mahdollinen kisamatka myös helmikuisissa olympialaisissa. Hyviä matkoja kiertueella olisi tarjolla jatkossakin, mutta Niskanen ei taipunut.

– Hyviä matkoja on olympialaisissakin.

Päävalmentaja Reijo Jylhän mukaan Niskasen kiertueen kohtalosta päättää urheilija yhdessä valmentajansa Olli Ohtosen kanssa.

– Varmasti he haluavat pelata varman päälle ja välttää liikaa kuormittumista, ettei tulisi kipeäksi, Jylhä arvioi.

Hakola01012018ModicaNF15 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailu ei ole Ristomatti Hakolan mielimatkoja. Kuva: Modica/NordicFocus

Sprintin jälkeen kiertue jää kesken myös Ristomatti Hakolalle, jolle maanantainen vapaan hiihtotavan 15 kilometriä oli karumpi kokemus kuin kiertueen alun kaksi kisaa.

– Viisitoista vapaa ei kuulu lempimatkoihini. Olen yleensä niitä laistanut, Hakola sanoi ja vakuutti, ettei säästellyt voimiaan Oberstdorfin sprinttiin.

– Pohdiskelin, pitäisikö vanhoina päivinä opetella vielä vapaan hiihtotavan normaalimatkoille. Työtä se vaatii, viitossijalta 18:nneksi pudonnut Hakola sanoi.

Suomen muista miehistä Antti Ojansivu harmitteli, ettei pysynyt tarjolla olevissa peeseissä ja on kiertueella 44. sijalla, Kusti Kittilä 59:ntenä, Ari Luusua 63:ntenä ja Martti Jylhä 66:ntenä. Suunnitelman mukaan heistä myös Jylhä jättää kiertueen kesken seuraavan etapin jälkeen.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama