quantum banneri 2

Päävalmentaja Jylhä: Kyllösen pitää uskaltaa olla tekemättä yhtään mitään

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Maastohiihdon Tour de Ski -kiertueen keskeyttävän Anne Kyllösen on syytä ottaa lähipäivät levon kannalta, arvioi häntä valmentava päävalmentaja Reijo Jylhä. Kyllönen matkustaa tiistaina Keski-Euroopasta kotiin.

– Muutama päivä pitää uskaltaa olla tekemättä lähes yhtään mitään, Jylhä sanoi.

Kyllönen, 30, on ollut tämänkertaisella Tour de Ski -kiertueella jopa epätoivoisen oloinen, koska hiihto ei kulje ollenkaan. Hän haluaa taistella paikasta kärkikolmikossa eikä tulla maaliin 36. sijalla, kuten maanantaina teki.

Jylhän mukaan Kyllösen tuska on jaettu tila, ja Jylhä aikoo tehdä parhaansa auttaakseen suojattiaan. Vuodenvaihteen kiertueelle lähteminen oli harkittu riski, koska Kyllönen kaipasi kisoja, mutta kolmen etapin jälkeen peli piti viheltää poikki.

– Huonosta hiihdosta tulee henkinen kuormittuneisuus. Nyt reagoimme siihen, ja Anne kilpailee seuraavan kerran Vantaan SM-hiihdoissa, Jylhä sanoi.

Päävalmentaja myönsi, että hänen ja Kyllösen viime keväänä alkaneessa valmennusyhteistyössä on sattunut virheitä. Virheet korostuivat joulukuun sairastelun, virusperäisen flunssan ja poskiontelontulehduksen takia, ja Kyllösen alkukausi on ollut vaatimaton.

– Meidän pitää tarkentaa, mitä mikäkin harjoitus tarkoittaa. Yhteisen kielen täydentämistä, Jylhä sanoi ja kertoi kaksikon sopineen valmennussuhteen jatkumisesta.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama