quantum banneri 2

Alkukauden suorituskyky puuttuu vielä, mutta Iivo Niskanen lähestyy huippuvauhtia

Iivo Niskasen (kuvan numero 7) vauhti alkaa löytyä. Kuva: NordicFocus

Iivo Niskasen (kuvan numero 7) vauhti alkaa löytyä. Kuva: NordicFocus

Iivo Niskanen vertyy joulukuun sairastelun jälkeen kohti huippukuntoa. Maanantaina Niskanen hiihti kelpo etapin Tour de Ski -kiertueen vapaan hiihtotavan takaa-ajossa, vaikka arvioi alkukauden suorituskyvyn puuttuvan vielä menosta.

– Eilen oli ensimmäinen maksimiajo hengityspuolelle, joten kyllä se (suorituskyky) tulee takaisin, Niskanen jutteli tultuaan 15 kilometriltä maaliin yhdeksäntenä.

– Lihaksiston puolelta nyt oli parempi päivä kuin eilen, ja niin oli toissapäivänäkin, Niskanen kuvasi vuoristo-oloihin sopeutumistaan.

Sveitsin Lenzerheidessa kisattiin lähes 1 500 metrissä, ja Niskasen sopeutuminen korkealle tapahtui aiemminkin havaitun kaavan mukaan. Viides päivä oli vaikein, ja siihen osui sunnuntainen perinteisen hiihtotavan kilpailu.

Niskanen on taattu perinteisen hiihtotavan mies, mutta hyvin toimii vapaakin. Hän pysyi hyvin kisan voittaneen Sveitsin Dario Colognan kyydissä osuusajoissa ja hävisi vauhdikkaimmin hiihtäneelle Ranskan Maurice Manificat'lle vajaat 20 sekuntia.

Group01012018ModicaNFKuva: NordicFocus

Niskanen, 25, hiihtää tämänkertaisella Tour de Ski -kiertueella varmuudella vielä keskiviikon sprintin. Lopullinen päätös kiertueen keskeyttämisestä syntyy Saksan Oberstdorfissa Niskasen ja hänen valmentajansa Olli Ohtosen tuumailuna.

– Keskitytään nyt täysillä sprinttiin, ja katsotaan siinä, miltä se matka tuntuu olympialaisia silmällä pitäen, Niskanen sanoi.

Kiertueen viimeisellä paikkakunnalla Niskaselle olisi tarjolla 15 kilometrin yhteislähtö perinteisellä.

– Mukavia matkoja on vielä Pyeongchangissakin, Niskanen kuittasi olympiaviittauksella ennakoinnit kiertueen jatkamisesta.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri