quantum banneri 2

Kerttu Niskanen haki voimaharjoittelun tehokuurista ruutia hiihtoonsa

Kerttu Niskanen veti Krista Pärmäkosken ja Sadie Bjornsenin kolmen hiihtäjän ryhmää Tour de Skin takaa-ajossa maanantaina. Kuva: NordicFocus

Kerttu Niskanen veti Krista Pärmäkosken ja Sadie Bjornsenin kolmen hiihtäjän ryhmää Tour de Skin takaa-ajossa maanantaina. Kuva: NordicFocus

Hiihtäjä Kerttu Niskanen ei aio heittäytyä kilpasille leuanvedossa, vaikka keskittyi harjoituskaudellaan ylävartalon voimanhankintaan. Niskanen ja hänen valmentajakseen keväällä ryhtynyt Pekka Vähäsöyrinki painottivat voimaa kuuden viikon tehokuurilla.

 

– Mittasimme sitä, miten rauta nousee ja tyttö lihoo, Niskanen naurahti Lenzerheidessa Tour de Ski -kiertueen kuutossijalla.

Salilla ennätykset paranivat, kun Niskanen veti leukoja lisäpainojen kanssa ja nosti rautaa penkkipunnerruksessa.

– Nykypäivän hiihto on sellaista, että siinä tarvitaan ruutia, Niskanen luonnehti ja arvioi lihasten kasvamisen tuoneen kroppaan muutaman kilon.

– Voimajakso oli hyvä, eikä voimaharjoittelua voi unohtaa kauden aikanakaan.

Kilpailukauden aikana hän käy salilla suunnilleen kerran viikossa. Enempää ei voi ahnehtia, sillä kestävyysurheilijan painopiste on aerobisessa harjoittelussa.

Niskasen mukaan lisääntynyt voima on näkynyt kummallakin hiihtotavalla. Vapaa hiihtotapa on parantunut myös tekniikkatreenien ansiosta.

– Paikoitellen vapaa tuntuu ihan hyvältä. Edelleen siinä kyllä näkyy, jos on väsynyt tai jotain on muuten pielessä, Niskanen tuumasi.

Tour de Ski -kiertueen jatkolta Niskanen toivoo kuntonsa mukaisia suorituksia. Sunnuntainen nelossija oli jo lähellä kelvata.

– Kaikki on mallillaan. Ei auta kuin odottaa, että sieltä läsähtää niitä parempia tuloksia.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tour de Skin tulokset


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama