quantum banneri 2

Laura Monosen tekniikkamuutokset eivät tule vielä selkäytimestä

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Espoolaishiihtäjä jättänee Italian etapit väliin Tour de Skillä.

 

Hiihtäjä Laura Mononen kilpailee Tour de Ski -kiertueella vielä Saksan etapit, mutta matkustaa torstain kisapäivän jälkeen suurella todennäköisyydellä kotiin.

Oberstdorfissa kilpaillaan keskiviikkona perinteisen hiihtotavan sprintti ja torstaina vapaan hiihtotavan 10 kilometrin yhteislähtö.

– Katsotaan nyt, miten nämä kisat menevät, mutta aika todennäköistä on, että Laura lähtee täältä kotiin ja hiihtää sitten Vantaan SM-kisoissa, Monosen valmentaja Teemu Pasanen sanoi tiistaina, kun joukkueen hiihtäjät tulivat aamupäivällä välipäivän kevyeen harjoitukseensa.

Oberstdorfin jälkeen Tour de Ski suuntaa Italiaan Val di Fiemmeen, jossa hiihdetään kaksi kilpailua viikonloppuna.

Pasasen mukaan Monosen tekniikkaa on hiottu tätä kautta varten niin perinteisellä kuin vapaalla hiihtotavalla. Tekniikkamuutosten tarkoituksena on kehittää Monosen vauhtia latujen helpoilla osuuksilla.

– Lauralla ylämäet ovat aina olleet hyviä, mutta helpoilla osuuksilla hiihdon pitäisi olla mahdollisimman tehokasta.

– Nyt vielä Laura joutuu miettimään kisassa liikaa tekniikkaa. Kun muutokset tulevat luonnostaan ja rutiininomaisesti, hiihto aukeaa ja tulosta alkaa tulla, Pasanen luotti.

Viime kaudella Mononen, 33, ylsi toistakymmentä kertaa kymmenen parhaan joukkoon maailmancupin kisoissa. Tänä vuonna kymppisakki on häneltä vielä tavoittamatta.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tour de Skin tulokset

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama