quantum banneri 2

Naisten karsinnan tuloksia ei lasketa mukaan Tour de Skin kokonaistilanteeseen

Maiken Caspersen Falla oli nopein sprintin prologissa keskiviikkona. Kuva: NordicFocus

Maiken Caspersen Falla oli nopein sprintin prologissa keskiviikkona. Kuva: NordicFocus

Tour de Skin oli määrä jatkua keskiviikkona perinteisen hiihtotavan sprinteillä Saksan Oberstdorfissa, mutta hiihtopäivä peruttiin äärimmäisten sääolosuhteiden vuoksi.

Naiset ehtivät hiihtää oman karsintansa ennen kuin tuomaristo perui kilpailun. Järjestäjät ilmoittivat hyvin pian perumisen jälkeen, etteivät jo hiihdetyn naisten karsinnan tulokset vaikuta Tour de Skin tilanteeseen, vaan kokonaistilanne on sama kuin maanantain takaa-ajon jälkeen. Normaaliolosuhteissa hiihtäjien karsinnan aika lisätään kilpailun kokonaistilanteeseen ja erähiihtoihin pääsevät saavat lisäksi eri määrän bonussekunteja lopullisesta sijoituksestaan riippuen.

Haastavissa olosuhteissa hiihdetyn sprintin karsinnassa syntyi valtavia eroja. Nopein oli Norjan Maiken Caspersen Falla, joka oli yli 2,5 sekuntia Jessica Digginsiä nopeampi. Muut jäivät yli viisi sekuntia.

Nopein suomalainen oli Kerttu Niskanen, joka oli 11:s. Hän jäi Fallalle 9,17 sekuntia. Laura Mononen oli 18:s ja Aino-Kaisa Saarinen 25:s. Krista Pärmäkoski jäi nopeimmalle 16,64 sekuntia. Hetken aikaa näytti siltä, ettei aika olisi riittänyt jatkoon, mutta lopulta hän oli karsinnan 29:s.

Hiihtäjien ja huoltomiesten lisäksi myös järjestäjät olivat pulassa kaatosateessa. Kilpailun tuomaristo päätti, että miesten kello 13.50 alkava karsinta käydään samalla reitillä kuin naisten kilpailu, vaikka alun perin miesten oli määrä hiihtää 300 metriä pidemmällä radalla. Lisäksi hiihtostadionilta poistettiin kaikki kovassa tuulessa helposti lentoon lähtevä materiaali urheilijoiden turvallisuuden takaamiseksi. Tämäkään ei silti riittänyt, vaan ennen miesten karsinnan käynnistymistä kilpailu päätettiin keskiviikon osalta perua.

Kiertueen on määrä jatkua Oberstdorfissa torstaina yhteislähtökilpailuilla.

Tulokset

EDIT: Juttua muokattu ja päivitetty sen jälkeen, kun tuomaristo ilmoitti keskiviikon osakilpailun perumisesta.


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri