quantum banneri 2

Mainosaidat kaatuivat tuulenpuuskissa ja rankkasade kasteli hiihtäjät - Kaikki suomalaiset jatkavat kiertuetta

Myrskyn viemää tavaraa Oberstdorfin sprinttiladuilla. Kuva: NordicFocus

Myrskyn viemää tavaraa Oberstdorfin sprinttiladuilla. Kuva: NordicFocus

Tour de Ski -kiertueen neljäs etappi peruuntui Oberstdorfissa.

Tour de Ski -kiertueen järjestäjät joutuivat tänään nostamaan kädet pystyyn äärimmäisten sääolojen edessä. Oberstdorfissa sataa kaatamalla vettä, tuulee rankasti, ja ajoittain ukkonen paukkuu.

Tämän päivän sprinttihiihdot peruuntuivat kokonaan. Naiset ehtivät hiihtää aika-ajon, mutta miehiä ei enää päästetty ladulle. Naisten aika-ajon loppuvaiheessa sade hieman hellitti, mutta vettä alkoi piiskata pian uudelleen rajusti ja ukkonen jyrähti.

Suomalaishiihtäjistä kokenein Aino-Kaisa Saarinen mietti pitkään, kun häneltä kysyttiin, onko hän ikinä hiihtänyt koskaan aiemmin yhtä rajuissa oloissa.

– Ehkä Vancouverin kolmellakympillä oli vieläkin pahempi, Saarinen sanoi.

Krista Pärmäkoskella oli lähtöpaikalla jopa vaaratilanne. Päävalmentaja Reijo Jylhän mukaan Pärmäkosken takaa lensi suuri "kuula", mutta onneksi se ei osunut hiihtäjään.

– En itse huomannut tilannetta, kun se meni minun takaani, Pärmäkoski kertoi.

Jylhän kuulaksi nimeämä kappale oli sininen, ilmalla täytetty mainoskuutio, joka oli mitoiltaan noin kolme kertaa kolme metriä. Se pyöri stadionalueen läpi ja paiskautui Saksan huoltorekkaa päin.

– Sade ei ollut tänään se ongelma, vaan tuuli. Kisojen peruminen oli hyvä päätös, Jylhä sanoi.

Radan reunoilla mainosaidat eivät meinanneet pysyä paikoillaan, myyntiteltat kaatuilivat ja liput repeilivät tangoissaan.

MyrskyTourdeSki03012018ModicaNFKuva: Modica/NordicFocus

Kaikki suomalaiset jatkavat

Jylhän mukaan huomenna käytettäväksi aiotulle ladulle kaatui myös puita, ja suomalaishiihtäjistä Kusti Kittilä oli lähellä puiden rytistessä maahan. Se voi olla yksi syy, miksi FIS ilmoitti miettivänsä huomisen kisojen vaihtoehtoja. On mahdollista, että tänään peruuntunut sprintti kisataan huomenna vapaan hiihtotavan takaa-ajojen sijasta. Päätöksiä odotetaan iltapäivän kuluessa.

Jylhä kertoi, että kaikki suomalaishiihtäjät hiihtävät kiertueella vielä huomennakin. Alun perin mieshiihtäjistä Ristomatti Hakolan, Martti Jylhän ja Iivo Niskasen oli määrä päättää kiertue sprintin jälkeen. Heille on lentoliput Münchenistä torstain iltakoneeseen, joten he ehtivät kisata ennen lentoa.

Sprintin peruuntuminen lyhentää Tour de Ski -kiertueen kuuden etapin mittaiseksi. Oberstdorfin jälkeen kiertue jatkaa viikonlopuksi Italian Val di Fiemmeen.

STT–KAIJA YLINIEMI

Juttua täydennetty sen julkaisun jälkeen

Lue myös: Naisten karsinnan tuloksia ei lasketa mukaan Tour de Skin kokonaistilanteeseen

Tour de Skin tulokset

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama