quantum banneri 2

"Mieshiihtäjiltä puuttui keskinäinen kunnioitus"

Antti Ojansivu heitti katkenneen sauvansa menemään ennen uuden saamista torstain kalustovaurioita aiheuttaneella Tour de Skin etapilla. Kuva: Modica/NordicFocus

Antti Ojansivu heitti katkenneen sauvansa menemään ennen uuden saamista torstain kalustovaurioita aiheuttaneella Tour de Skin etapilla. Kuva: Modica/NordicFocus

Suomalaisista vain Luusua selvisi ilman välinerikkoa, useat hiihtäjät kaatuivat kisassa.

Mieshiihtäjiltä puuttui torstaina ladulla keskinäinen kunnioitus, arvioi kokenut Kusti Kittilä Oberstdorfin yhteislähtökilpailun jälkeen. Kisaa värittivät lukuisat kaatumiset ja välinerikot, kun 67 miestä yritti etsiä itselleen tilaa kapealla ladulla.

– Radalla tuli todella röyhkeitä ja hulluja ratkaisuja. Olen ajanut kesällä yhteislähtöjä (maastopyörällä), ja niissä kunnioitetaan toista enemmän. Nyt tultiin suksille ja sauvoille, ja sen takia kaatumisiakin tuli niin paljon, 36-vuotias Kittilä kertasi.

Hänen mielestään sadekeli ei sinänsä vaikeuttanut kilpailua. Lyhyt ja helppo rata sen sijaan teki kilpailusta melkoisen rytinän, koska iso joukko miehiä pysyi pitkään yhdessä. Kisan 25 parasta tuli maaliin kymmenen sekunnin sisällä toisistaan.

– Ei tuossa ole mitään järkeä. Kun tasamaata hiihdetään, porukkaa ei saa rikki, Antti Ojansivu tiivisti.

Ojansivu040120182ModicaNFKuva: NordicFocus

Viimeistä edellisenä maaliin tulleelta Kittilältä irtosi matkan varrella suksi ja katkesi sauva, ja 59:nneksi jäänyt Ojansivu hiihti lähes yhden 2,1 kilometrin kierroksen ilman kunnollista sauvaa.

Vain 37:nneksi hiihtänyt Ari Luusua selviytyi ilman välinerikkoja. Hän kuvasi olevansa "liukas lappalainen", joka osaa uida hyvin väleistä.

Luusuan mielestä Ristomatti Hakolan tapainen sprintteri olisi voinut pärjätä kisassa hyvin. Luusua, 29, haluaisi itsekin olla sprintteri, mutta tällä kaudella se kisamuoto ei ole kulkenut.

– Tykkään hiihtää kilpaa. Jos jokin matka kulkee, kyllä ne valitsijat valitsevat, Luusua tuumasi olympialaisiin pääsyn mahdollisuudesta.

TammjarvKarel04012018ModicaNFViron Karel Tammjärv tutkaili rikki mennyttä sukseaan yhteislähtökilpailun maalissa. Kuva: NordicFocus

Olympiasauma ajaa eteenpäin

Kittilä ja Ojansivu tähyävät Pyeongchangiin osin samoille matkoille.

– Kyllä tässä vielä pienen pieni mahdollisuus on, että pystyisi hiihtämään olympiatasolla. Kun tavoite on aina pikkuisen omaa lähtötasoa korkeampi, se ajaa eteenpäin, Kittilä sanoi.

Olympialaisissa hän haluaisi päästä hiihtämään 50 kilometrin tai yhdistelmäkilpailun tai molemmat. Ojansivu, 24, mielii Pyeongchangissa etenkin yhdistelmäkisaan ja vapaan hiihtotavan 15 kilometrille.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri