quantum banneri 2

Johanna Matintalo luuli Kallan olevan ylivertainen - "Ei olisi voinut paljon paremmin mennä"

Johanna Matintalo Rovaniemen Suomen Cupissa. Kuva: Touho Häkkinen

Johanna Matintalo Rovaniemen Suomen Cupissa. Kuva: Touho Häkkinen

Yhdistelmäkisan sunnuntaina voittanut suomalainen siirtyi Skandinavia Cupin kokonaiskilpailun johtoon.

Skandinavia Cup Ruotsin Piitimessä päätettiin tänään miesten 30 kilometrin ja naisten 20 kilometrin yhteislähtökilpailuilla.

Johanna Matintalo nappasi naisten kilpailussa upean voiton. Hän hiihti kilpailun edetessä neljän urheilijan kärkiryhmässä ja kukisti loppusuoralla Ruotsin Charlotte Kallan sekunnin erolla. Loppuratkaisuissa taakse jäivät myös Ebba Andersson ja Kari Oeyre Slind.

- Olen vähän yllättynyt tämän päivän tuloksesta itsekin, lähdin kyllä podiumpaikka mielessä kisaan. Tiesin, että kisassa on tosiaan mukana Kalla ja ajattelin hänen olevan ylivertainen meihin muihin verrattuna, Matintalo kertoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Matintalo kertoi vetovuorojen vaihdelleen tasaisesti kärkiryhmässä. Loppuratkaisut hän päätti jättää lähelle stadionia. Lopussa Matintalo otti eri ladun kuin Kalla, siirtyi kärkeen, jonka jälkeen loppuveto riitti maaliin asti.

- Pieni riski itseltä lähteä jo ennen stadionia, mutta se tuntui siinä kohtaa oikealta ratkaisulta ja näköjään oli sitä. Olen älyttömän tyytyväinen kisaan. Ei olisi voinut paljon paremmin mennä, Matintalo lisäsi.

Matintalo johtaa viikonlopun päätteeksi Skandinavia Cupin kokonaiskisaa.

Nurmi sai viikonlopun kisoista hyviä harjoituksia

Kolmenkymmenen parhaan joukkoon mahtui kaksi muutakin suomalaista, kun Heli Heiskanen hiihti maaliin sijalle 28 ja haastajaryhmän Leena Nurmi sijalle 30.

Nurmi koki saaneensa viikonlopun kilpailuista hyviä harjoituksia.

- Tämän päivän kisa oli osaltani tasainen kisa jälkijoukoissa. Vaikean kuukauden ja sairastelujen jälkeen nämä viikonlopun kisat toimivat hyvinä harjoituksina kohti tulevia kisoja. Ladut olivat tosi raskaat ja varmasti tästä saa hyvän vasteen. Vielä on paljon töitä tehtävänä, kommentoi Nurmi.

Tulokset

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri