quantum banneri 2

Säpinää KristaCupin avauksessa – Nousiainen ja Alusniemi voittoihin aikuisissa

M16-sarjassa oli rajua otatusta ja tiukassa kilpailussa Kangasalan Kisan Valtteri Heinimaa oli lopulta viides. Kuva: Juho Sihvola

M16-sarjassa oli rajua otatusta ja tiukassa kilpailussa Kangasalan Kisan Valtteri Heinimaa oli lopulta viides. Kuva: Juho Sihvola

KristaCup alkoi talvisissa olosuhteissa, kun yön aikana Kaupin maastot olivat saaneet kevyen lumipeitteen karkean lumen päälle, ja lämpötila oli viitisen astetta pakkasen puolella. Osakilpailun erityispiirre oli normaalia pidemmät matkat ja kilpailureitti kiersi pitkästä aikaa legendaarisen UKK-nousun kautta.

krista4Ylöjärven Ryhdin Aino Aarnio (numero 72) mietiskeli maalissa osallistuvansa kaikkiin KristaCupin osakilpailuihin.

N12-sarja oli yksi päivän suurimmista, sillä maaliin hiihti peräti 33 nuorukaista. Kangasalan Kisan Hanni Koski voitti kilpailun ajalla 20.05,5. Ylöjärven Ryhdin Aino Aarnio yllätti hieman itsensäkin ja kiri sarjassa toiseksi ainoastaan 19,9 sekuntia voittajasta. Molemmat ovat ensimmäistä vuotta N12-sarjassa, joten he ovat tämän päivän jälkeen KristaCupin N11-sarjan kärkikaksikko pistein 50 ja 40. N12-sarjan kolmas oli Pargas IF:n Ronja Westerlund, joka puolestaan otti KristaCupin johtajan paikan N12-sarjassa. 

– Hyvin meni. Viime viikolla olin täällä kansallisissa kolmas, summasi päivän hopeamitalisti Aarnio maalissa odotellessaa vielä seurakaveriaan Minna Mäki-Kortetta maaliin.

Monessa nuorten sarjassa paikalla oli Suomen kärkikaarti. N16-sarjassa kaksoisvoitto meni Valkeakoskelle, kun hallitseva hopeasompamestari Sonja Leinamo voitti 1,6 sekunnin erolla seurakaverinsa Fanny Kukonlehdon. M16-sarjassa nähtiin kova otatus ja pöljä päivä sattui Lahden Hiihtoseuran Matias Hyvöselle, joka voitti sarjan noin 35 sekunnin erolla ennen eilisessä ennakkojutussa voittotaisteluun spekuloitua kaksikkoa Elias Mäkinen ja Veeti Seppälä.

krista2KristaCupin avauksessa hiihti noin 240 junioria. M10-sarjassa Kuoreveden Kärkeä edustava Milo Äyrämö tuli Jyväskylästä hiihtämään Kaupin aurinkoisiin maastoihin.

Alusniemi viritteli kisakuntoaan kohti Vantaan SM-kilpailuja

KristaCup oli osa Tampereen Yrityksen kansallisia kilpailuja, joissa hiihdettiin myös yleisen sarjan kilpailut. Ikaalisten Urheilijoiden Sini Alusniemi voitti naisten yleisen sarjan ennen Jämin Jänteen Hennariikka Rahkolaa (+50,4) ja Ikaalisten Urheilijoiden Maaret Pajunojaa (+1.10,9).
– Vielä on viikko aikaa hoitaa paikkoja auki ennen SM-kilpailuja, tasaista menoa tänään, kommentoi Alusniemi, jonka yksi alkukauden päätavoitteista on tulevana lauantaina hiihdettävä vapaan tyylin 10km SM-kilpailuissa.

Kouvolan Hiihtoseuran Ville Nousiainen palasi kilpaladuille ja hiihti miesten yleisen sarjan voittoon. Imatran Urheilijoiden Olli Jarva (1.12,8) oli toinen ja Pieksamäen Veikkojen tamperelaistunut Morten Priks kolmas (+1.14,0).

kristacup3Ville Nousiainen palasi Tampereella kilpaladuille ja otti suvereenin voiton miesten yleisessä sarjassa.

KristaCupin pistetilanteet päivittyvät myöhemmin Hämeen Hiihdon sivuille:
https://www.hameenhiihto.fi/kristacup/tulokset/

Kaikki päivän tulokset löytyvät Tampereen Yrityksen sivuilta:
http://tyritys.sporttisaitti.com/hiihto/kilpailut/talvikisojen-tulokset/

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri