quantum banneri 2

Matti Heikkinen avautui hiihtovireestään: Kankeutta joulun jäljiltä, aiheutti sekaannusta

Maailmanmestarin otteet Skandinavia-cupissa herättivät hämmennystä. Kuva: Modica/NordicFocus

Maailmanmestarin otteet Skandinavia-cupissa herättivät hämmennystä. Kuva: Modica/NordicFocus

Maailmanmestari Matti Heikkisen suoritus viikonloppuna maastohiihdon Skandinavia-cupin kilpailussa herätti hämmennystä. Heikkinen jäi Pohjois-Ruotsissa vapaalla hiihtotavalla käydyssä 15 kilometrin kilpailussa sijalle 32. Heikkinen hävisi voittajalle peräti minuutin ja 45,3 sekuntia.

Skandinavia-cup on hiihdon maailmancupista porrasta alempana oleva kilpasarja, ja moni hiihdon ystävä jäi ihmettelemään Heikkisen nykyvirettä lähestyvien olympiakisojen alla.

Maanantaina julkaistussa Hiihtoliiton tiedotteessa mestarihiihtäjä Heikkinen raportoi tilanteestaan.

– Eihän se aiheuttanut kuin sekaannusta tuommoinen suoritus, ei sen kummempaa.

– Joskus tulee huono päivä, ja mikään ei oikein toimi. Silloin pitää vaan mennä seuraavaa tuommoista mittaria kohti, ja jos se menee pieleen, pitää reagoida enemmän. Tokihan reagoitiin jo jättämällä sunnuntain kisa välistä. Jonkinnäköistä kankeutta joulun jäljiltä kyllä oli. Se oli huono päivä, Heikkinen kertoi.

"Sitten ollaan viisaampia"

Heikkinen jätti vuodenvaihteen Tour de Ski -hiihtokiertueen väliin. Ennen Ruotsin-visiittiään hän oli harjoitellut kotimaisemissaan Jyväskylässä.

– Hyvin aerobista harjoittelua edelleen paljon, jonkun verran intervallin kautta aukaisin konetta. Se ei nähtävästi ollut riittävää, Heikkinen tuumi.

Heikkinen kertoi, että hän on menossa Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen hiihtomatolle keskiviikkona. Viikonloppuna hänen on määrä hiihtää Vantaan SM-kisoissa.

– Keskiviikkona käyn KIHU:n matolla, Vantaalla seuraava startti ja sitten ollaan viisaampia, Heikkinen sanoi.

STT–TUOMAS ARKIMIES

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri