quantum banneri 2

Mäkäräinen toiseksi Ruhpoldingin normaalikilpailussa

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Syntymäpäiviään viettänyt Kaisa Mäkäräinen onnistui erinomaisesti ampumahiihdon maailmancupin normaalikilpailussa Saksan Ruhpoldingissa torstaina.

Suomalainen pudotti 19 taulua 15 kilometrin hiihdon ja neljän ammunnan kilpailussa. Ensimmäiseltä paikalta tullut sakkominuutti pudotti Mäkäräisen kauas kärjestä väliajoissa, mutta sen jälkeen onnistunut ammunta ja reipas hiihtovauhti nostivat sijoitusta.

Dorothea Wierer selvitti kaikki ampumapaikat puhtaasti ja nopeasti. Hiihtoajoissa suomalainen oli selvästi nopeampi, mutta italialainen oli kuitenkin riittävän nopea. Wierer otti kauden ensimmäiseen osakilpailuvoittoonsa 12,7 sekunnin erolla Mäkäräiseen.

Normaalikilpailu näytti yllätyksellisyytensä. Rosanna Crawford lähti matkaan aivan viimeisten joukossa ja ampui kaikilta paikoilta nollat. Viimeisen ampumapaikan jälkeen kanadalainen oli väliajoissa vielä toisena Mäkäräisen edellä, mutta lopun hiihto-osuudella hänen vauhtinsa ei riittänyt ja Mäkäräinen piti kakkospaikan. Crawford oli kuitenkin kilpailun kolmas ukrainalaisten Julia Dzhiman ja Valj Semerenkon edellä.

- Ykkösen kun ampuu, niin olen tosi tyytyväinen. Kokonaisuus pysyi kasassa, Mäkäräinen totesi ammunnastaan Ylen haastattelussa.

- Hiihdolta olisin odottanut vähän enemmän, mutta tämä on sellainen latu, ettei auta yhtään nukahtaa. Viime viikonloppuun verrattuna tällainen kova alusta on itselleni mukavampi hiihtää, Mäkäräinen jatkoi.

Crawford141217ManzNFRosanna Crawford oli kilpailun yllättäjä. Kuva: NordicFocus

Maailmancupia johtava Anastasija Kuzmina ampui heti kaksi ensimmäistä laukausta ohi ja vielä seuraavilta yhden lisää, joten slovakialainen jäi 1,5 minuutin päähän sijalle yhdeksän. Laura Dahlmeier pilasi kilpailunsa kolmannella ampumapaikalla täräyttämällä kolme laukausta ohi. Yhteensä neljä sakkoa ampunut saksalainen oli maalissa 48:s lähes neljä minuuttia vottajasta.

Suvi Minkkinen selvitti kolme ensimmäistä paikkaa puhtaasti, mutta viimeisen paikan kaksi sakkoa pudottivat hänet sijalle 69. Laura Toivanen oli kolmella sakolla 75:s ja neljä sakkominuuttia ottanut Venla Lehtonen 76:s.

-Juho-Veikko Hytönen


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri