quantum banneri 2

Lehtonen ihmettelee mysteeriä: "Kehossa on jonkinlainen häiriötila"

Lari Lehtonen Lahden MM-hiihdoissa. Kuva: NordicFocus

Lari Lehtonen Lahden MM-hiihdoissa. Kuva: NordicFocus

Maajoukkuehiihtäjä Lari Lehtonen on ymmällään, miksi huippukunto odottaa tällä kaudella itseään. Lahtelainen Lehtonen arvioi tänään Vantaan SM-laduilla, että hänen elimistössään on jonkinlainen häiriötila.

 

– Välillä tuntuu, että menee hyvin ja kulkee. Välillä tuntuu, ettei tapahdu yhtään mitään, Lehtonen kuvasi mysteeriä.

Hän arveli, että terveydentilassa on jokin ongelma, joka ei jostain syystä selviä.

Lehtosen mukaan harjoittelun kontrolli on ollut hyvää, joten mistään ylirasitusoireista ei voi olla kyse. Hiihtoa rasittaa kuitenkin se, ettei hän koe saavansa elimistöstään kunnon kierroksia irti. Sama tunne tuli SM-kisojen pariviestin alkuerissä.

– Parilla osuudella hiihto tuli helpolla tosi hyvin, mutta kun viimeisellä osuudella olisi pitänyt ottaa varma kakkossija, niin olikin seinä vastassa. Ei ollut mitään vaihteita, Lehtonen kuvasi autovertauksella.

Maailmancupissa Lehtonen ei ole tällä kaudella yltänyt vielä pisteille kuin kerran. Hän uskoo kuitenkin, että kunto on onnistuneen harjoituskauden jäljiltä hyvä, kunhan saa vain "tasapainon hommaan".

Lehtonen hankki kuitenkin aikavertailun Imatran Urheilijoille finaalipaikan yhdessä Olli Jarvan kanssa.

Viidentoista joukkueen finaali alkaa kello 14.50. Muita finaalijoukkueita ovat muun muassa Ristomatti Hakolan ja Antti Ojansivun tähdittämä Jämin Jänne, Juho Mikkosen ja Martti Jylhän edustama Vuokatti Ski Team, Juuso Haaralan ja Matias Strandvallin IF Minken ja kaksi Kouvolan Hiihtoseuran kaksikkoa.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset

quantum jattibanneri

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri