quantum banneri 2

Pärmäkoski sai vahvistuksen SM-laduilta: Kroppa toimii pariviestissä

Maaret Pajunoja (vas.) ja Krista Pärmäkoski juhlivat parisprintin SM-kultaa Vantaalla. Kuva: Touho Häkkinen

Maaret Pajunoja (vas.) ja Krista Pärmäkoski juhlivat parisprintin SM-kultaa Vantaalla. Kuva: Touho Häkkinen

Pärmäkoski haluaa pariviestin arvokisakaksikkoon ensi kertaa viiteen vuoteen.

Krista Pärmäkoski haluaa viiden vuoden tauon jälkeen mukaan arvokisojen pariviestiin. Pyeongchangin olympialaisissa pariviesti on ohjelmassa kisojen viimeisellä viikolla 21. helmikuuta.

– Pariviesti valikoitui täällä SM-kisoissa lajiksi, koska halusin kokeilla, miten alkuerän jälkeen palautuu finaaliin, Pärmäkoski kertoi.

Vantaan SM-hiihdoissa Pärmäkoski oli alkuerästä lähtien avauspäivän ykkösnimi, ja Ikaalisten Urheilijat sai ensimmäisestä pariviestiyrityksestään palkinnoksi Suomen mestaruuden. Aiemmin seuralla ei ollut muita naishiihtäjiä kuin Pärmäkoski, mutta nyt viestin toisena hiihtäjänä oli hänen lukiokaverinsa Maaret Pajunoja.

– Tutustuin Kristaan urheilulukiossa Sotkamossa. Sieltä syntyi suhde Ikaalisiin, ja nyt asun Tampereella, omaan hiihtoonsa tyytyväinen Pajunoja kertoi.

Hän siirtyi Ikaalisiin Valkeakosken Hakasta, jota edusti kahdeksan vuotta.

Pariviestissä kumpikin hiihtäjä hiihtää lenkin kolmesti. Palautumisaikaa rypistysten välillä on runsaat kolme minuuttia, sen aikaa kun joukkuekaveri on ladulla. Pärmäkoski ilahtui siitä, miten hyvin hänen kroppansa toimi kisassa.

– Jos se näin hyvin toimii olympialaisissa, niin ihan hyvä, Pärmäkoski naurahti.

ParmakoskiMononenKyllonenParisprinttiTouhoKrista Pärmäkoski jätti Laura Monosen ja Anne Kyllösen taakseen viimeisellä osuudella. Kuva: Touho Häkkinen

Hänellä ei ollut missään vaiheessa hankalaa hetkeä. Viimeisellä osuudellaan Pärmäkoski lähti yhdeksän sekuntia Anne Kyllösen perään, mutta otti maajoukkuekaverinsa kiinni jo Hakunilan pitkässä nousussa ja meni menojaan.

– Oli sopivan ja mukavan paha olo, Pärmäkoski kuvasi.

Pärmäkosken edellinen pariviestikokemus arvokisoista on vuodelta 2013 Val di Fiemmen MM-kisoista, joissa hän voitti Riikka Sarasoja-Liljan kanssa pronssia. Mitali oli niissä kisoissa Suomen ainoa.

Vuoden 2013 jälkeen Suomen pariviestikaksikkona ovat hiihtäneet Kerttu Niskanen ja Aino-Kaisa Saarinen Sotshin olympialaisissa 2014 (hopeaa) ja Lahden MM-hiihdoissa 2017 (viides) sekä Kyllönen ja Sarasoja-Lilja MM-Falunissa 2015 (kymmenes).

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri