quantum banneri 2

Kyllönen haluaa pitää itseään ahtaalla

Anne Kyllönen (oik.) kukisti Laura Monosen loppukirissä hopeasta. Kuva: Touho Häkkinen

Anne Kyllönen (oik.) kukisti Laura Monosen loppukirissä hopeasta. Kuva: Touho Häkkinen

Anne Kyllönen urakoi viikonlopun aikana kolme kisapäivää Vantaan SM-hiihdoissa. Kyllönen on tottunut kilpailemaan paljon, mutta tammikuussa hän on joutunut totuttelemaan myös lepopäiviin.

Hänen kuntonsa ja vireensä on ollut kysymysmerkki pitkin kautta. Kelpo tulokset ovat odottaneet itseään, mikä on turhauttanut kärkisijoja hamuavaa huippu-urheilijaa. Joulukuussa Kyllönen sairasteli, ja Tour de Ski -kiertueen hän jätti kesken, koska Sveitsissä ei kulkenut.

– Olen lepäillyt, harjoitellut kevyesti ja testannut suksikalustoa. Viettänyt sellaista urheilijan perusarkea, Kyllönen kertoi pariviestin hopeamitalistina.

– Tämän viikonlopun tavoite on pitää itseään ahtaalla. Jatko riippuu siitä, miten tästä palautuu.

Kainuun Hiihtoseuran hopeaa rakensi Kyllösen ohella Anita Korva, joka juhli viikko sitten triplamestarina 20-vuotiaiden SM-laduilla Iisalmessa.

– Finaaliin olen todella tyytyväinen, sillä alkuerä oli huono, Korva ilahtui.

ParisprinttiTop3NaisetTouhoNaisten kilpailun kärkikolmikko. Kuva: Touho Häkkinen

Viimeinen hetki levätä

Maajoukkuekaverilleen loppukirin hävinnyt Laura Mononen on Kyllösen kanssa sikäli samanlaisessa tilanteessa, että kumpikin jätti Tour de Ski -kiertueen kesken ja on Keski-Euroopasta palattuaan keskittynyt lepäämään.

– Väsymystä oli varmaan kerääntynyt pidemmältä aikakaudelta. Nyt oli ehkä viimeinen hetki tehdä järkeviä ratkaisuja ja levätä. Nyt pystyi pelastamaan, jos jokin oli menossa väärään suuntaan, Mononen sanoi ja ennakoi kauden pääkisoja olympialaisia.

Monosen kanssa Hämeenlinnan Hiihtoseuran pronssin varmisti Anni Kainulainen.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri