quantum banneri 2

Viestijoukkuetta ei nähdä olympiakisoissa – ampumahiihtomiehet cupissa sijalla 19

Miesten viestin lähtö. Kuva: NordicFocus

Miesten viestin lähtö. Kuva: NordicFocus

Ampumahiihdon maailmancup jatkui perjantaina Saksan Ruhpoldingissa miesten viestillä.

 

Voittoon hiihti ylivoimaisesti Norja ennen Ranskaa ja kolmanneksi sijoittunutta Venäjää. Suomen nelikko Tuomas Grönman, Olli Hiidensalo, Tero Seppälä ja Tuukka Invenius sijoittui 19:nneksi reilut neljä ja puoli minuuttia kärjestä.

Avausosuuden hiihtänyt Tuomas Grönman käytti kolme varapatruunaa ja vaihtoi sijalla 18, 47 sekuntia kärjestä.

- Oma hiihto oli ihan ok, vähän on kroppa ollut väsynyt Oberhofista, mutta ihan hyvin pystyi kuitenkin taistelemaan. Ammunta oli vähän hitaamman oloista kuin henkilökohtaisissa kisoissa, mutta kolme varapatruunaa on ihan hyvä suoritus. Ero kärkeen oli suhteellisen pieni, mutta sija valahti aika kauas. Onneksi aikaero ei kuitenkaan kasvanut liian suureksi, Grönman kommentoi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Hiidensalo120118ManzNFOlli Hiidensalö. Kuva: NordicFocus

Olli Hiidensalo hiihti toisella osuudella kuudenneksi nopeimman osuusajan ja nosti joukkueen kymmenenneksi. Kaksi varapatruunaa käyttäneen Hiidensalon ero kärkeen oli vaihdossa minuutin ja kahdeksan sekuntia.

- Ammunta oli tänään ok ja reisi oli palautunut hyvin normaalimatkalta, joten hiihto oli hyvää. Toki hyviä peesejä olisin kaivannut ladulle, mutta varmaan silti yksi parhaista viestiosuuksista, mitä olen vetänyt, Hiidensalo iloitsi.

Tero Seppälä joutui kolmannella osuudella kiertämään yhden sakkokierroksen pystypaikan jälkeen. Sijoitus vaihdossa oli 19:s, 2:47 kärjestä.

- Ei voi meikäläisen osalta hyvää arvosanaa antaa. Tuli pilattua koko joukkueen suoritus. Meillä meni melko hyvin minun pystyammuntaan asti, mutta kisa oli niin tiukkaa, että siitä olisi ollut lyhyt matka nousta tosi hyville sijoille. Lyhyt matka oli myös tipahtaa tosi kauas, ja siinä kävi sitten niin, että tipahdettiin. Ei voi muuta kuin olla pettynyt omaan suorittamiseen. Nyt koitetaan nollata tämä ja viikon päästä uudestaan kisaamaan, pettynyt Seppälä kertoi.

Joukkueen ankkurina hiihtänyt Tuukka Invenius joutui Seppälän tavoin sakkokierrokselle pystypaikan jälkeen.

- Hiihto oli aluksi vahvaa, ja jaksoin peesailla muita joukkueita hyvin. Kisa meni hyvin pystypaikalle asti, joka olikin sitten heikko esitys. Viimeinen kierros oli taistelua, kun muut joukkueet olivat kaukana edessä, ja USA tuli kovaa vauhtia kiinni, ei ollut mieluisin paikka hiihtää. Maalissa olin aivan loppu. Hengitys ei tänään oikein kulkenut, ja se varmaan osaltaan näkyi viimeisen kierroksen suorituksessa, Invenius totesi.

NorwayMen120118ManzNFNorja voitti miesten viestin. Kuva: NordicFocus

Suomen miesten ampumahiihtojoukkuetta ei nähdä helmikuun talviolympiakisoissa miesten ampumahiihtoviestissä. Olympiapaikasta haaveillakseen pitänyt sijoittua kahdeksan joukkoon. Se oli Olympiakomitean valintakriteeriksi asettama vähimmäissijoitus. Suomi on tällä kaudella ollut maailmancup-viestissä parhaimmillaan 12:s.

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu Ruhpoldingissa lauantaina naisten viestillä, jossa Suomi on mukana nelikolla Venla Lehtonen, Suvi Minkkinen, Laura Toivanen ja Sanna Markkanen.

(STT&Kestävyysurheilu.fi)

Tulokset

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama