quantum banneri 2

Keväällä 40 vuotta täyttävä Roponen kiitollinen viidensien olympialaisten saumasta

Riitta-Liisa Roposella on takana jo neljät olympialaiset. Kuva: Touho Häkkinen

Riitta-Liisa Roposella on takana jo neljät olympialaiset. Kuva: Touho Häkkinen

Toukokuussa 40 vuotta täyttävä Riitta-Liisa Roponen on kiitollinen, että pystyy vielä nelikymppisenä taistelemaan paikasta Suomen olympiaviestissä.

Hän ja toinen konkari, helmikuun alussa 39 vuotta täyttävä Aino-Kaisa Saarinen ovat kummatkin vahvoilla 4x5 kilometrille Etelä-Koreassa.

Roponen arvioi voitettuaan Vantaalla 14. henkilökohtaisen Suomen mestaruutensa, ettei pari vuotta sitten olisi uskonut olevansa enää arvokisatasoa. Hän toivoo, että nuoremmat hiihtäjät nousisivat kohinalla kärkeen, mutta ei pane pahakseen näkymäänsä viidensistä olympialaisista.

– Olisin toivonut, että olisin voinut hiihtää joulukuussa jo kovempaa ja että minut olisi valittu jo joulukuussa kisoihin. Luotan tekemiseeni ja ajattelen, että pystyn antamaan vaadittavat olympianäytöt, Roponen tuumasi.

Olympiakomitea nimeää joukkueen 24. tammikuuta. Henkilökohtaisten matkojen osalta valintakriteeri on mahdollisuus yltää 16 parhaan joukkoon.

Oulun Hiihtoseuraa edustava Roponen on yltänyt maailmancupissa tänä vuonna parhaimmillaan 18:nneksi. Sijoitus heltisi joulukuussa Davosista.

– Siellä ei olisi tarvinnut älyttömän isoa aikaparannusta, että sijoitus olisi ollut parempi.
Lahden viime talven MM-hiihdoista Roponen joutui jäämään pois selkäongelmien takia. Selkä on nyt kunnossa, mutta sanelee Roposen harjoittelua.

– Kuntosalilla en pysty tekemään minkäänlaista voimaharjoittelua jaloille. Se on pieni miinus, mutta jalat saadaan samaan kuntoon muulla harjoittelulla.

Roponen haki sähäkkyyttä ennen Vantaata kahdesta kansallisesta vitosen kisasta. Räväkkyys on valmentaja Toni Roposen mukaan arvossaan etenkin viestin ensimmäisillä 700 metrillä, jossa pitää hiihtää "älyttömän kovaa".

STT–KAIJA YLINIEMI

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri