quantum banneri 2

Kaiser Maximilian Laufissa ei jätetty ratkaisuja loppusuoralle

Voittajat Gjerdalen ja Norgren hymyilevät kilpaa Seefeldin auringon kanssa. Kuva: Rauschendorfer/NordicFocus

Voittajat Gjerdalen ja Norgren hymyilevät kilpaa Seefeldin auringon kanssa. Kuva: Rauschendorfer/NordicFocus

Visma Ski Classicsin kauden kolmas osakilpailu Kaiser Maximilian Laufin voittoon hiihtivät Tord Asle Gjerdalen ja Britta Johansson Norgren.

60 kilometrin kilpailu käytiin Seefeldissä aurinkoisessa säässä. Kisaan meni voittajalla aikaa 2:27:49. Toiseksi sijoittui Andreas Holmberg ja kolmanneksi Ilia Chernusov.

Holmberg vastasi päivän kovimmasta iskusta yhdessä Vinjar Skogsholmin kanssa. Lopussa Holmberg oli karkumatkalla yksin Skogsholmin taivuttua. Gjerdalen ja Chernusov hiihtivät hänen suurimmillaan peräti 90 sekuntiin venyneen etumatkansa kiinni. Holmberg ei pystynyt enää vastaamaan Gjerdalenin loppuvetoon, mutta Chernusovin hän piti takanaan.

‒ Annoimme liikaa etumatkaa Holmbergille ja Skogsholmille. Olen iloinen, että Ilia auttoi minua takaa-ajossa, mutta en ollut varma pystymmekö ajamaan eron kiinni. Koskaan ei voi tietää, miltä edellä menevästä tuntuu, millaiset sukset hänellä on ja mitä hänellä on mielessään. Mutta onnistuin voittamaan tänään ja tuntuu mahtavalta palata huipulle, lausui Gjerdalen.

Paras suomalainen oli 43. maaliin saapunut Hans Mäenpää.

Naisten kisassa Norgrenin kavereiksi palkintopallille nousivat Sara Lindborg ja Masako Ishida. Kärkikolmikko mahtui maalissa vaihtelevien tilanteiden jälkeen samalle minuutille. Ishida oli jo välillä karkumatkalla Norgrenin kanssa, mutta putosi tämän peesistä. Lindborg ajoi Ishidan kiinni, Ishida onnistui vielä pääsemään irti ja nousemaan Norgrenin kantaan, mutta lopun laskuosuuksilla määräytyi loppusijoitusten mukainen järjestys.

‒ Suunnitelmani oli pitää täyttä vauhtia alusta asti. Tiesin, että Ishida tulee kovaa nousuissa, mutta minulla oli vahva olo alusta saakka. Laaksossa oli kovaa työtä hiihtää yksin, ja kun Ishida sai minut kiinni, en ollut varma pystynkö voittamaan kisan. Mutta loppu meni täydellisesti, eikä minulla ollut ongelmia varmistaa voitto, iloitsi Norgren.

Heli Heiskanen oli naisten kisassa kymmenes. Hän jäi voittajasta 19 minuuttia ja 40 sekuntia. Terhi Pollari tuli maaliin reilut kaksi minuuttia Heiskasen jälkeen sijalla 12.

Tulokset


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama