swix hf banneri

Aikuisten mitalitilinsä avannut Matintalo tähyää maailmancupissa olympiapaikkaan

Johanna Matintalo (vas.) jäi yhdistelmähiihdossa niukasti Aino-Kaisa Saarisen kanssa. Kuva: Touho Häkkinen

Johanna Matintalo (vas.) jäi yhdistelmähiihdossa niukasti Aino-Kaisa Saarisen kanssa. Kuva: Touho Häkkinen

Matintalolla on kaksi mitalisaumaa alle 23-vuotiaiden MM-laduilla.

 

Viikko sitten Charlotte Kallan Ruotsissa kukistanut Johanna Matintalo avasi sunnuntaina mitalitilinsä aikuisten SM-laduilla. 21-vuotiaalle Matintalolle Hakunilan kisat olivat hyvä astinlauta talven arvokkaampiin ympyröihin.

Harjoituskaudella voimanhankintaan ja hiihtotekniikan hiomiseen keskittyneellä Matintalolla on kaksi vahvaa mitalisaumaa tammi-helmikuun vaihteessa hiihdettävissä alle 23-vuotiaiden MM-kilpailuissa Sveitsissä.
Perinteisen hiihtotavan kymppiä on pidetty hänen päämatkanaan Gomsissa, mutta osaamista riittää kahden hiihtotavan yhdistelmäänkin.

– Olin skiathlonissa viime vuonna hopealla (alle 23-vuotiaissa), Matintalo muisteli vuoden 2002 olympiamaisemissa Salt Lake Cityssä hiihtämäänsä mitalia.

Matintalo kilpailee ennen nuorten arvokisoja vielä maailmancupissa Sloveniassa ensi viikonloppuna. Siellä hänellä on mahdollisuus varmistaa pääsynsä olympialaisiin Lahden MM-kisaedustuksen jatkoksi.

– Toivon tietenkin, että nuorten kisat, Planican maailmancup ja aiemmat näytöt antavat minulle mahdollisuuden olympiapaikkaan. Jos ne eivät riitä, nyt ei ole vielä minun vuoteni, Pöytyän Urheilijoita edustava Matintalo totesi.

Etelä-Koreassa häntä kiinnostaa päätösmatka 30 kilometriä perinteisellä hiihtotavalla.

– Veikkaan, että se kiinnostaa melkein kaikkia tästä porukasta, Matintalo viittasi muihin maajoukkuehiihtäjiin.

Toinen mahdollinen henkilökohtainen kilpailu Pyeongchangissa on sprintti, koska sekin on perinteisellä hiihtotavalla. Vapaalla hiihtotavalla Matintalo ei koe olevansa vielä riittävän hyvä.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri