swix hf banneri

Suomen maastohiihtojoukkue Vuokatin nuorten PM-kisoihin

Kuvituskuva. Kuva: NordicFocus

Kuvituskuva. Kuva: NordicFocus

Tammikuun 26.-28. päivinä kilpaillaan nuorten alle 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruushiihdot Sotkamon Vuokatissa. Kilpailut ovat hyvä jatkumo Suomessa järjestettäville Pohjoismaisten lajien arvokisoille.

 

Viime vuoden Lahden MM-hiihtojen perään Vuokatissa järjestetään vuonna 2019 nuorten MM-kilpailut ja vuonna 2021 nuorten Euroopan olympiafestivaalit.

Joukkueet nuorten PM-kilpailuihin Vuokattiin on valittu alkukauden aikana kilpailtujen SM- ja tarkkailukilpailujen perusteella.

Maastohiihdon maajoukkueen valinta tehtiin Iisalmessa järjestettyjen nuorten SM-hiihtojen perusteella. Valinnoissa otettiin huomioon sekä 17- että 18-vuotiaiden sarjat. Poikkeuksena Miska Poikkimäki, jonka kohdalla valintaryhmän näkemyksen perusteella edustuspaikan toi hänen aikaisempi menestyksensä ja tämän vuoden erinomaiset suoritukset aikuisten sprinttikisoissa.

Maastohiihdon osalta pohjoismaiden mestaruushiihdoissa hiihdetään perjantaina 26.1. vapaan hiihtotavan sprintit, lauantaina 27.1. perinteisen hiihtotavan 5/10 kilometriä ja sunnuntaina 28.1. 3 x 3/5 kilometrin viestit. PM-kisoissa kilpaillaan myös mäkihypyn ja yhdistetyn puolella.

Pohjoismaiden mestaruushiihdot ovat kaikille avoimet kilpailut, joten kilpailuihin pääsevät osallistumaan myös muut hiihtäjät. Hiihtoliitto järjestää maastohiihdon U18-ryhmän leirin kisojen yhteydessä. Lisäksi PM-kisat ovat osa U18 Cupia.

Suomen maastohiihtäjät PM-kisoissa 26.-28.1.

Maastohiihto

Tytöt
Jemina Böök, Karihaaran Visa
Lotta Kurttila, Liperin Hiihtoseura
Jasmin Kähärä, Mikkelin Hiihtäjät
Sara Niittyviita, Kouvolan Hiihtoseura
Heidi Nikkinen, Kouvolan Hiihtoseura
Vilma Ryytty, Iisalmen Visa

Varalla
Hilda Kukonlehto, Valkeakosken Haka
Ida Haapala, Espoon Hiihtoseura

Pojat
Otto Invenius, Keravan Urheilijat
Petteri Koivisto, Kuhmo–Ski
Eero Mannila, Oulun Hiihtoseura
Wiljam Mattila, Keravan Urheilijat
Miska Poikkimäki, Sievin Sisu
Eero Iso-Tryykäri, Espoon Hiihtoseura

Varalla
Aapo Taipale, Vetelin Urheilijat
Tino Stenman, Ylöjärven Ryhti

Tapahtuman sivut

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri