swix hf banneri

Maailmancup-pisteet lämmittivät säteilevää Toivasta

Laura Toivasen kunto alkaa palailla sairasteluiden jälkeen. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Laura Toivasen kunto alkaa palailla sairasteluiden jälkeen. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Italian Anterselvan alppimaisemissa oli torstaina yksi tyytyväinen naisampumahiihtäjä. Laura Toivaselle iloon riitti maailmancupin 7,5 kilometrin sprinttikisan 33. sija. Sijoitus on 29-vuotiaan Toivasen uran paras. Hän tienasi kahdeksan cup-pistettä ja paikan 60:n joukkoon lauantaiseen takaa-ajokilpailuun.

Ei ihme, että Toivanen säteili kilpaa auringon kanssa.

– Lokakuun puolivälissä lähdin täältä Anterselvasta ja olin ihan huippukunnossa. Sen jälkeen on ollut monta monttua, eli olen ollut kolme kertaa kipeänä. Nyt näyttää, että se piilossa ollut kunto alkaa tulla esiin, Toivanen iloitsi tiedotteessa.

Hän selviytyi ampumapaikoilta yhdellä sakkokierroksella. Nopeana ampujana tunnettu Toivanen oli ammunta-ajoissa kärkipäässä, 11:s.

Kilpailun voitti hieman yllättäen Norjan Tiril Eckhoff 12 sekuntia ennen toiseksi sijoittunutta Saksan Laura Dahlmeieria.

Makarainen180118cm17Kaisa Mäkäräinen. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Ammunnan hutikudit Mäkäräisen riesana

Maailmancupin kokonaiskilpailua johtavalle Kaisa Mäkäräiselle sattui huono päivä. Jo makuuampumapaikalta tulleet kaksi ohilaukausta riittivät pudottamaan hänet voittokamppailusta.

Lopulta kolme sakkoa ampunut Mäkäräinen oli 26:s hävittyään kisan voittaneelle Eckhoffille yli puolitoista minuuttia.

– Hiihtoon olen suhteellisen tyytyväinen, vaikka tietysti 20 sekuntia nopeimmasta hiihtäjästä on pikakisassa reilu ero. Ollaan korkealla (1 600 metriä merenpinnasta) ja vähän sen tyyppisessä latuprofiilissa, mikä ei ole minulle paras, Mäkäräinen kertoi.

– Ammunta aiheutti tänään enemmän harmaita hiuksia. Kaksi laukausta oli mennyt ohi tuulen puolelta irti muusta kasasta, mutta en tiedä miksi, hän lisäsi.

Tätä ennen kauden heikoin sijoitus cup-kilpailuissa oli 14:s.

Neljä sakkoa ampuneen Mari Laukkasen kisa oli katastrofaalinen. Hän oli 77:s ja karsiutui takaa-ajosta.
Laukkanen jäi pois edellisistä maailmancupin kilpailuista Saksan Ruhpoldingissa terästääkseen kuntoaan harjoittelemalla.

– Taisi tulla aloitettua liian kovaa. Tööttäsin lopussa ihan totaalisesti, Laukkanen arvioi Ylelle.

STT–REIMA RAUTIAINEN

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri