swix hf banneri

Grönmanilta tasapainonen kisa Anterselvassa - lähtöpaikka ei suosinut Seppälää

Tuomas Grönman. KUva: Anrei Ivanov/SAhL

Tuomas Grönman. KUva: Anrei Ivanov/SAhL

Tuulen pudottamat lumet hidastivat Seppälää alussa.

 

Ampumahiihdon maailmancup jatkui perjantaina Italian Anterselvassa miesten pikakilpailulla. Parasta suomalaisvauhtia piti Tuomas Grönman sijoittumalla 25:nneksi. Grönman selvisi tuulisessa kelissä vain yhdellä sakkokierroksella ja jäi lopulta kärjestä reilut kaksi minuuttia. Kilpailun voittoon hiihti Norjan Johannes Bö ennen Ranskan Martin Fourcadea ja Saksan Arnd Peifferia.

- Hyvä ja tasapainoinen kisa minulta. Hiihto oli parempaa kuin aiemmin tämän kauden pikakisoissa, mutta ammunnan yksi ohilaukaus olisi ollut tänään otettavissa. Se oli oma virhe. Sijoitus oli tänään kuitenkin hyvä, Grönman kommentoi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa

Kaksi ohilaukausta ampunut Tero Seppälä oli 46:s. Seppälä jäi kärjestä kaksi ja puoli minuuttia.

- Ei jäänyt hirmu hyvä mieli. Suoritukseen olen tyytyväinen, mutta lähdin numerolla yksi liikkeelle, ja juuri ennen kisaa kävi kova tuuli muutaman minuutin ajan ja tiputti samalla lumet ja oksat puista ladulle. Ensimmäisellä lenkillä tuli tänään takkiin. Mutta se on arpapeliä lähtöryhmän kanssa, niin ei sille oikein mitään voi. Penkalla myös tuuli aika kovasti, eikä minulle sattunut parhaat mahdolliset tuuliraot. Siihen nähden olen ammuntaan tyytyväinen, vaikka ne kauan kestikin, mutta pystyin suurimman osan tauluista kuitenkin pudottamaan, Seppälä kommentoi.

Seppälä selvitti Grönmanin tavoin tiensä miesten huomiseen takaa-ajoon.

- Vähän pelotti, että pääseekö takaa-ajoon ollenkaan, kun keli parani myöhemmille lähtijöille niin paljon. Kyllähän sijoitus kuitenkin aika kauaksi valahti, mutta onneksi huomenna pääsee yrittämään uudestaan, ja silloin keli on kaikille sama, Seppälä sanoi.

Olli Hiidensalo oli 64:s. Hiidensalo ampui kolme sakkokierrosta ja jäi kärjestä kolme minuuttia.

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri