swix hf banneri

Luusua kukisti Mikkosen Vöyrin yhteislähtökilpailussa

Ari Luusua ja Juho Mikkonen olivat sunnuntain kaksi parasta Vöyrillä. Kuva Vantaan SM-hiihdoista viikon takaa. Kuva: Touho Häkkinen

Ari Luusua ja Juho Mikkonen olivat sunnuntain kaksi parasta Vöyrillä. Kuva Vantaan SM-hiihdoista viikon takaa. Kuva: Touho Häkkinen

Ari Luusua oli loppukirin vahvin hiihdon Suomen Cupin yhteislähtökilpailussa Vöyrillä sunnuntaina.

Pituudeltaan 30 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailu eteni ryhmähiihtona loppuun asti. Jämin Jänteen Antti Ojansivu ja Ilmajoen Kisailijoiden Niko Koskela vetivät pääosin joukkoa kilpailun alkupuolella. Yli 60 miehen ryhmä harveni hiljalleen ja viisi kilometriä ennen maalia yhdessä oli 15 miestä.

Vauhti kiihtyi pari kilometriä ennen maalia ja mukana voittokamppailussa oli enää kahdeksan miestä. Matias Strandvallin, Kari Variksen ja Heikki Korpelan vetojen jälkeen viimeisessä nousussa Ari Luusua oli pirtein ja laski stadionalueelle ensimmäisenä. Juho Mikkonen seurasi Luusuan kannoilla ja loppusuoralla Mikkonen pääsi rinnalle. Loppukurotus oli Luusualla kuitenkin niukasti parempi ja näin Ski Team Mäenpään hiihtäjä tuuletti voittoa maalissa.

- Juhoa (Mikkonen) katselin, tiesin että hän nykäisee viimeiseen mäkeen, sama oli iskun paikka itselläkin, Luusua kertasi ratkaisua Ylen haastattelussa.

- Siinä on jalat aika kylmänä ja pitkään seisottu jalkojen päällä, ja vielä pitäisi tehdä rytminvaihdos, ei ole mikään helppo paikka, hän kertoi viimeisestä mäestä.

Päivän voittaja ei vielä osannut kertoa loppukauden tavoitteistaan, mutta hän vihjaisi jatkavansa hiihtoja Visma Ski Classics -sarjan puolella.

- Olympiapaikan menetys oli suuri pettymys. Nyt mietitään sitten pienempiä tavoitteita, voittaja päätti.

Vuokatti Ski Teamin Mikkonen oli toinen 0,2 sekuntia voittajasta. Kaksikon takana Pyhäjärven Pohdin Heikki Korpela hiihti kolmanneksi. Seuraaville sijoille tulivat Antti Ojansivu, Kari Varis, Niko Koskela, Matias Strandvall ja Markus Vuorela.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri