swix hf banneri

Raivoisasti hiihtänyt Mäkäräinen kolmas Anterselvan yhteislähtökilpailussa

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Neljä sakkoa ampunut Kaisa Mäkräinen sijoittui kolmanneksi ampumahiihdon maailmancupin viimeisessä naisten osakilpailussa ennen Pyeongchangin talviolympialaisia.

Italian Anterselvassa käyty naisten yhteislähtökilpailu eteni lumisissa olosuhteissa, kun lumisateen lisäksi käynyt tuuli pudotti lisää lunta puista ladulle..

Ensimmäisen ampumapaikan yhden sakon myötä takaa-ajomatkalle joutunut Mäkäräinen nousi takaisin kärjen tuntumaan toiseen ampumapaikkaan mennessä. Nolla-ammunta nosti hänet puolivälissä jo kilpailun toiseksi Italian Dorothea Wiererin taakse, mutta ensimmäisellä pystypaikalla Mäkäräinen ampui kaksi ohilaukausta ja edessä oli jälleen takaa-ajo.

Kotiyleisön edessä esiintynyt Wierer teki kilpailussa varmaa työtä kolme ensimmäistä ampumapaikkaa, mutta viimeisen paikan kaksi sakkoa veivät voittomahdollisuudet. Kun toisena ammuntaan tullut Anastasija Kuzminakin ampui sakon, nousi voittoon taka-asemissa alkukilpailun hiihtänyt Darja Domracheva. Kuzmina oli kilpailussa toinen.

Mäkäräisellä oli kärkinaisten sakkojen vuoksi vielä pienet voittosaumat puhtaalla viimeisen paikan ammunnalla, mutta yksi sakkokierros vei voittohaaveet. Suomalaisen raivoisa hiihto maaliin nosti hänet kuitenkin kahdeksannelta sijalta palkintopallille kolmanneksi. Valkovenäläinen voittaja oli maalissa 16 sekuntia ennen suomalaista. Kuzmina oli viisi sekuntia Mäkäräistä nopeampi.

Mäkäräisen vauhti sunnuntain kilpailussa oli todella rautaa, sillä hän hiihti kilpailun 40 sekuntia kovempaa kuin toiseksi nopein Kuzmina. Muut jäivät 12,5 kilometrin kilpailussa yli minuutin.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri