swix hf banneri

Kotiyleisön edessä voittanut Andrea Julin: ”Olen menossa ylöspäin”

Kuva: Touho Häkkinen

Kuva: Touho Häkkinen

IF Minkenin hiihtäjä sai vaikean alkukauden jälkeen uran ensimmäisen Suomen Cup -voittonsa.

Andrea Julin pääsi juhlimaan Suomen Cupin osakilpailuvoittoa Vöyrillä sunnuntaina.

IF Minkenin hiihtäjä karkasi 20 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailussa kärkiviisikon muilta hiihtäjiltä viimeisen kierroksen loppupuolella ja piti asemansa maaliin asti. Julin jätti Heini Hokkasen toiseksi 3,2 sekunnin erolla. Leena Nurmi oli kolmas. Julinille voitto kotiladuilla oli uran ensimmäinen voitto Suomen Cupissa. Se oli selkävaivojen värittämän alkukauden jälkeen iso asia.

– Voitto on yllätys ja helpotus, olen tosi iloinen. Kun viimeksi täällä oli nuorten SM:t, ne olivat minulle tosi huonot. Nyt oli niin hauskaa saada näyttää kotiyleisön edessä mitä olen tehnyt, Julin lausui Hiihtoliiton tiedotteessa.

Julin kertoi hiihtonsa tuntuneen helpolta koko matkan aika. Ykköstila oli mieleinen.

– Tällä on iso merkitys, sillä itseluottamus on ollut aika matala. Tämä näytti, että kesällä olemme tehneet oikeita asioita. Olen menossa ylöspäin, Julin sanoi.

Voitto kävi Hokkasen mielessä, Nurmi tiukilla puolivälistä lähtien

Kainuun Hiihtoseuran Heini Hokkanen kertoi kilpailun ratkenneen Julinin eduksi viimeisen kierroksen nousun päällä, josta voittaja pääsi laskemaan hieman irti Hokkaselta ja Nurmelta. Kakkossijaan hän oli tyytyväinen.

– Ei voitto kauas jäänyt. Oli se mielessä, kun lähtölistoja katsoin, jos hyvä päivä sattuu, vaikka perinteinen on ollutkin minulla heikompi, Hokkanen kertoi Hiihtoliiton haastattelunauhoilla.

NurmiHokkanenNaiset20VoyriTouhoLeena Nurmi (vas.) ja Heini Hokkanen kurottivat kakkostilasta Andrea Julinin takana. Kuva: Touho Häkkinen

Leena Nurmi ylsi lopulta kolmanneksi, vaikka kertoi olleensa vaikeuksissa jo puolivälistä alkaen.

– Olin tiukilla kympistä alkaen, joka kerta nousun päällä jouduin antamaan periksi. Luotin hyvään sukseen ja tiesin laskun kasaavan porukan, Nurmi kertasi kilpailua.

Hän tiesi, että kärkiryhmässä on pysyttävä mukana, jos mielii palkintopallille. Voiton hän kertoi menneen ansaitusti Julinille.

– Kakkos- ja kolmossijasta siinä taisteltiin, Nurmi mietti.

SuomenCupNaiset20VoyriTop3TouhoNaisten kärkikolmikko. Kuva: Touho Häkkinen

Viime vuonna paljon sairastellut Nurmi on pysynyt kauden aikana terveenä Vuokatin joulukuista Skandinavia Cupia lukuun ottamatta. Lempäälän Kisan nainen tähtää seuraavaksi helmikuun lopun Skandinavia Cupiin.

Naisten kilpailun neljäs oli Oulun Hiihtoseuran Marjaana Pitkänen ja viides Jämin Jänteen Hennariikka Rahkola. Suomen Cup jatkuu Rukalla 24. –25. maaliskuuta. Kokonaiskilpailun kärjessä jatkaa Anne Kyllönen.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri