quantum banneri 2

Luusua nautti voitosta, mutta olisi mielellään ottanut kovimmatkin mukaan

Ari Luusua (vas.) oli niukasti Juho Mikkosta parempi Vöyrin 30 kilometrillä. Kuva: Touho Häkkinen

Ari Luusua (vas.) oli niukasti Juho Mikkosta parempi Vöyrin 30 kilometrillä. Kuva: Touho Häkkinen

Marcialonga voi tulla hiihtomaratoneille mielivälle Luusualle liian aikaisin.

 

Suomen Cupin viikonloppu päättyi Vöyrillä yhteislähtökilpailuihin. Miesten 30 kilometrillä voitto ratkottiin vasta loppukirissä, jossa Ari Luusua jätti Juho Mikkosen toiseksi 0,2 sekunnin erolla. Heikki Korpela nousi ensimmäistä kertaa henkilökohtaisessa Suomen Cupin kilpailussa palkintokorokkeelle ja oli kolmas. Luusualle voitto oli Suomen Cupissa ensimmäinen.

– Tutut olivat tuttuja. Tiesin, että Juho on kova ja Heikki näytti aikaisemmilla kierroksilla, että hänellä on hyvännäköinen jalka loppuun. Ajattelin yhteen korttiin käyttää oman vahvuuteni, ja se puri tuohon ylämäkeen, Luusua kertoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Luusualle voitto oli Suomen Cupissa ensimmäinen ja se lämmitti mieltä, vaikka maajoukkue olikin kilpailemassa samaan aikaan Planicassa.

– Mielellään ottaisin kovimmat tänne mukaan, mutta voittaminen on mukavaa, hän totesi.

Luusuan tavoite oli olympialaisissa, mutta paikkaa kisoissa ei ole näköpiirissä. Tänä talvena hiihdosta on puuttunut vauhti ja rentous, vaikka jaksamista löytyy. Torstaina voittaja suuntaa Italiaan, jossa hiihdetään seuraavina viikonloppuina Visma Ski Classicsin osakilpailut Marcialonga ja Toblach–Cortina. Näistä ainakin jälkimmäinen kuuluu Luusuan ohjelmistoon.

– Marcialonga voi tulla liian äkkiä, Luusua mietti.

Vantaan SM-viikonloppu painoi Mikkosella, Korpela haluaa voittaa seuraavaksi

Toiseksi tullut Mikkonen haki hyvän paikan kärkiryhmässä viimeiselle kierrokselle ja onnistui pysymään Luusuan kannoilla stadionille tuovassa laskussa. Loppusuoralla hän tuli takaa rinnalle, mutta kurotus maaliviivalla kääntyi Luusuan eduksi.

– Aina kun tuon kolmekymppiä käy rimpuilemassa ja on toinen niin v**uttaahan se, mutta minkäpä sille voi, Mikkonen tiivisti sunnuntain annin Hiihtoliiton haastattelunauhoilla.

– En ollut palautunut viime viikonlopun SM:stä tähän kilpailuun yhtä hyvin kuin odotin, hän jatkoi.

Kokonaiscupissa Mikkonen on nyt kärkipaikalla, mutta Taivalkosken osakilpailujen väliin jääminen huolettaa. Samaan aikaan hiihdetään sotilaiden MM-kilpailut.

Kolmanneksi tullut Heikki Korpela kärsi syksyllä vammoista, mutta pikkuhiljaa vauhti on alkanut löytyä. Sunnuntaina hän saavutti uransa ensimmäisen palkintosijan Suomen Cupin henkilökohtaisessa kilpailussa.

– Aina yksi askel eteenpäin. Seuraavaksi ruvetaan tavoittelemaan voittoa, Korpela lupasi.

Suomen Cup jatkuu Rukalla 24. –25. maaliskuuta.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

quantum jattibanneri

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri