swix hf banneri

Levottomat jalat kiitivät ylivoimaisesti – Mäkäräiselle maukas kolmossija

Kuva: Manzoni/NordicFocus

Kuva: Manzoni/NordicFocus

Seuraavaksi olympialaisiin: "Onneksi ollaan vielä aika kaukana niistä"

Kaisa Mäkäräinen päätti ampumahiihdon maailmancupin tiiviin seitsenviikkoisen maukkaasti, kun viimeisestä kisasta ennen olympialaisia tuli kolmossija. Anterselvan yhteislähtökisan voitti Valko-Venäjän Daria Domratsheva ennen Slovakian Anastasia Kuzminaa.

Mäkäräinen hävisi voittajalle vain 16,2 sekuntia ja Kuzminalle 4,3, vaikka suomalaistähdelle kertyi neljä sakkoa. Domratsheva kiersi vain yhden sakkoringin, Kuzmina kolme. Mutta ladulla Mäkäräinen oli suorastaan ylivoimainen: toiseksi nopein hiihtäjä 12,5 kilometrin kisassa oli 40 sekuntia hävinnyt Kuzmina ja muut jäivät yli minuutin.

Vauhti yllätti Mäkäräisen.

– Tosi hyvin meni, vaikka takana oli aika huono yö. Levottomat jalat, en oikein saanut kunnolla nukuttua. Huolto pelasti tänään osaltaan. Ja myös peruskuntopohja kesältä sekä iän tuoma jaksaminen. Mutta oli kyllä väsyneiden naisten kisa tänään, 54 päivän aikana 15 cup-kisaa uurastanut Mäkäräinen mietti puhelimitse STT:lle.

Ammunnassa oli toki ongelmansa: Mäkäräinen ampui makuupaikoilta yhden sakon ja pystypaikoilta yhteensä kolme. Viimeisellä ampumapaikalla oli vielä mahdollisuus voittoonkin, mutta neljäs laukaus livahti ohi.

Kaikki tuo unohtui kuitenkin maaliviivalla.

– Kun sen ylittää kolmantena, niin vaikka suoritus olisikin ollut pikkaisen vajavainen, ei sillä oikeastaan ole siinä tilanteessa hirveästi väliä, Mäkäräinen nauroi.

Epävarmuudesta tyytyväisyyteen

Mäkäräinen on maailmancupin kärjessä 15 pisteellä ennen Kuzminaa, kun cup lähtee olympiatauolle. Vajaan parin kuukauden tiivis kiertäminen marraskuun lopun Östersundista tähän päivään on ollut väsyttävä, mutta mieli on virkeän tyytyväinen.

– Olin aika epävarma ennen kauden alkua, että mitähän tästä tulee. Omat odotukset eivät olleet niin älyttömän korkealla, ja joka kilpailuun on pystynyt lähtemään sillä asenteella, että katsotaan nyt mitä tulee. Se on poikinut useamman onnistuneen suorituksen ja muutenkin kohtuutasaista, Mäkäräinen kertasi.

– Voin olla ihan tyytyväinen tähän kahteen kuukauteen. Vaikka hiihto ei ole ollutkaan niin ylivoimaista – no, ennen kuin tänään – niin ehkä se pieni tasonnosto ampumapuolella on vähän paikannut sitä.

Seuraava kuukausi tuo talviolympialaiset Etelä-Korean Pyeongchangissa. Mäkäräinen ei ole stressannut asiasta.

– Onneksi ollaan vielä aika kaukana niistä. Tässä kisarumbassa ei ennätä ajatella niin pitkälle, kolmannen kerran talviolympialaisiin lähtevä Mäkäräinen myhäili.

Matka Koreaan alkaa 2. helmikuuta. Sitä ennen ohjelmassa on rauhoittumista ja kotiharjoittelua.

– Kotona maanantaina illalla tai maanantain ja tiistain välisenä yönä, ja jo seuraavan viikon perjantaina lähdetään kohti Koreaa.

STT–JANNE LEHIKOINEN

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri