swix hf banneri

Vasta 42. sijalle jääneen Heikkisen valmentaja Toni Roponen: Pitää rauhoittaa tilanne

Matti Heikkinen jäi kauas kärjestä sunnuntaina. Kuva: Modica/NordicFocus

Matti Heikkinen jäi kauas kärjestä sunnuntaina. Kuva: Modica/NordicFocus

Viime kevään MM-mitalistin Matti Heikkisen nimen löytyminen 42. sijalta maastohiihdon maailmancupissa vahvisti hiihtopiireissä huolestumisen aaltoa, jota Heikkinen kertoi kokeneensa jo pari viikkoa sitten jäätyään kauas kärjestä Skandinavia-cupissa Ruotsissa.

Heikkisen valmentaja Toni Roponen totesi sunnuntaina, että olympiaviimeistelyssä hänen ja Heikkisen tehtävänä on saada suoritusten päiväkohtainen vaihtelu kuriin.

– Nyt pitää rauhoittaa tilanne, Roponen viestitti ja arvioi, että jostain syystä Heikkisen kroppa on väsynyt, kun hiihdetään kovaa.

Heikkinen hävisi Planican maailmancupissa voittajalle, Kazakstanin Aleksei Poltoraninille kaksi minuuttia ja 51 sekuntia. Viidentoista kilometrin matkalla ero on hurja.

Heikkisen vire on ailahdellut kauden mittaan enemmän kuin parina viime vuonna. Joulukuussa hän oli Toblachissa kahdeksas vapaan hiihtotavan 15 kilometrillä, mutta Planican sijoitus oli ääripää toiseen suuntaan, jos Rukan sprintin 116. sijan jättää noteeraamatta.

Planicassa Iivo Niskanen hiihti kymmenenneksi runsaan minuutin erolla kärkeen. Muut jäivät Poltoraninin vauhdista yli kaksi minuuttia. Pisteille hiihtivät Niskasen ohella Perttu Hyvärinen ja Ville Nousiainen, ensi kertaa tällä kaudella.

– Meillä oli vähän haasteita suksien pito- ja luistoakselilla, koska keli muuttui naisten kisasta, päävalmentaja Reijo Jylhä sanoi.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri