quantum banneri 2

Vauhdinjako mietitytti Matintaloa

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Nuorten MM-kilpailut jatkuivat tänään alle 23-vuotiaiden perinteisen hiihtotavan kilpailuilla. Parhaana suomalaisena sijoittui Johanna Matintalo, joka oli kilpailun aikana kiinni mitalisijoissakin.

Matintalo aloitti kilpailun maltillisesti, mutta pisti lisää vauhtia kilpailun puolessa välissä ja meni 5 kilometrin väliaikapisteellä kärkeen. Toisella kierroksella vauhti hidastui ja lopputuloksena oli kuudes sija. Sveitsissä kilpailuissa esiin on noussut oikeanlainen vauhdinjako.

- Ei nyt tietenkään hirveen hyvältä tunnu. Vaikka nyt varmaan mikään täydellinen pannukakku ollut, mutta omasta mielestä aika lähellä sitä. En tiedä missä oli tänään vika. En tiedä lähdinkö pikkuisen liian kovaa, täällä on aika tarkkaa sen vauhdinjaon kanssa, kommentoi Matintalo Hiihtoliiton tiedotteessa.

Toiseksi parhaana suomalaisena nähtiin Vilma Nissinen, joka oli kilpailussa 18:s.

- Hyvän nousujohteisen hiihdon sai, alussa tuntui aika helpolta. Oli kyllä hyvä kisa, ei tänään olisi paljon parempaan pystynyt.

Sprinttikilpailun jälkeen urheilijaa mietitytti tähän päivään palautuminen, mutta siitä ei tänään ladulla ollut enää huolta.

- Kävin eilen sauvakävelemässä, sauvakävely on toiminut mulla. Ihan hyvin palautui, vaikka tuntui, että jalat oli kyllä vähän jumisen tuntuiset aamulla. Onneksi ei tossa hiihdossa tuntunut, kommentoi Nissinen.

Anna-Kaisa Saari oli kilpailun 33:s.

Haarala tyytyväinen maltilliseen aloitukseen

Miesten kilpailussa paras suomalaismies oli Juuso Haarala. Haarala sai kilpailuun onnistuneen hiihdon ja myös hän nosti esille vauhdinjaon tärkeyden, kun hiihdetään korkealla.

- Nyt saa olla tyytyväinen. Todella hyvä vauhdinjako, maltoin lähteä kerrankin rauhassa. Viimeiset kaksi kilometriä tuntui, että sai vielä tosi hyvin irti kropasta. Täällä pitää malttaa vetää alku rauhassa, se tuotti hyvää tulosta tänään, kommentoi Haarala.

Kaikki suomalaismiehet hiihtivät tänään tasaisesti kolmenkymmenen parhaan urheilijan sakkiin. Lauri Lepistö oli päivän toiseksi paras suomalaismies sijallaan 21.

- Ihan ok, oli se aika maksimisuoritus. Aika taistelua, ei oikein tossa radalla palautunut missään kohtaa. Alamäet oli sen verran mutkasia ja lyhyitä, piti aina koittaa vetää lyhyissä alamäissä henkeä ja sitten taas mentiin. Vähän kuin olisi malttanut siinä 2-6 kilometrin välillä, niin olisi voinut tulla loppuun aika paljon parempi tulos, kertasi Lepistö.

Joni Mäki oli kilpailussa sijalla 25 ja Lauri Vuorinen 26.

Nuorten MM-kilpailut jatkuvat huomenna Gomsissa alle 20-vuotiaiden yhdistelmähiihdoilla.

Tulokset

quantum jattibanneri

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri