quantum banneri 2

Tässä Björn Dählien veikkaus olympialaisten hiihtokuninkaallisiksi

Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Kestävyysurheilu.fi tapasi olympialaisten kaikkien aikojen mieshiihtäjän Marcialongassa.

Kahdeksan olympiakullan mies Björn Dählie oli itsekin viivalla Italian hiihtoklassikossa. Viime vuonna 50 vuotta täyttänyt Dählie sijoittui 7000 osallistujan tapahtumassa 200 joukkoon.

Käyt selvästi edelleen lenkillä?

– Kyllä. Käyn edelleen säännöllisesti hiihtämässä, harrastan muuta ulkoilmaliikuntaa ja metsästän, joten kunto on ihan OK, vastaa Dählie.

Mitä arkeen muuta kuuluu?

– Päivät kuluvat sijoituksia hoitaessa. Olen mukana muun muassa kiinteistösijoitustoiminnassa. Lisäksi oma hiihtovaatteita valmistava tuotemerkkini työllistää jonkin verran. Yleisesti ottaen olen tyytyväinen tämän hetkiseen elämääni, paljastaa Dählie.

Hiihto lajina on muuttunut Dählien valtakaudesta. Mies itse näkee nykyisessä tilanteessa sekä hyvää että huonoa.

– Monissa maissa kaivattaisiin lisää nuoria harrastajia lajiin ja toisaalta kansainvälisille kentille lisää menestyksestä kilpailevia maita.

– Toisaalta pitkien hiihtojen, kuten tämän Marcialongan, kehitys on erittäin positiivinen asia. Pitkän matkan hiihdot näkyvät entistä enemmän ja samoilla laduilla kohtaavat huiput ja kuntoilijat. Tämä ruokkii lajia ja sen ympärillä olevaa liiketoimintaa monella tavalla, kehuu Dählie.

Entä mikä on Björn Dählien veikkaus tulevien olympialaisten hiihtokuninkaaksi ja -kuningattareksi?

– Marit Björgeniä on vaikea lyödä naisissa. Miehissä puolestaan suosikki numero yksi on Johannes Höstflot Kläbo. Hän on suurin lahjakkuus hiihdossa ikinä, sanoo Dählie.

Paljon sanottu kaikkien aikojen hiihtokuninkaalta.

-Petri Ikävalko

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri