quantum banneri 2

Kohu ei kosketa Björgeniä: "Minulla ei ole mitään syytä huoleen"

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Norjalainen hiihtopohatta Marit Björgen vastaili torstaina Pyeongchangin talvikisojen mediatilaisuudessa levollisena kysymyksiin alkuviikon veriarvopaljastuksista.

Ruotsin ja Saksan tv:n sekä englantilaisen Sunday Timesin mukaan hiihtäjät ovat antaneet 2001–2010 joukolla verinäytteitä, joiden arvot ovat epäilyttäviä. Björgen ilmoitti, ettei ainakaan hänellä ole mitään salattavaa.

– En ole nähnyt tv-dokumenttia. Tiedän asiasta oikeastaan vain sen, ettei minulla ole mitään syytä huoleen, Björgen kommentoi tapausta torstaina.

Björgen kilpailee viidensissä olympialaisissaan, joten kohuotsikot eivät häntä enää yllätä eivätkä järkytä.

– Tällaisten uutisten kanssa pitää vain elää. Media laittaa aina arvokisojen alla energiaa juttuihin, jotka eivät ole urheilijan kannalta kovin mukavia. Sille ei voi mitään, eikä siihen kannata uhrata energiaa, Björgen huomautti.

Björgen, 37, on kolunnut arvokisoja vuodesta 2001. Hänen saavutuksensa ovat ainutlaatuiset, kuusi olympiakultaa ja 18 maailmanmestaruutta.

(STT-TT–NTB–Kestävyysurheilu.fi)

Juttua muokattu. Marit Björgen kilpailee Pyeongchangissa uransa viidensissä olympialaisissa. Arvokisoja hän on käynyt vuodesta 2001 alkaen.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri