swix hf banneri

Niskaselle tuli puntaroitavaa 50 kilometrille: "Tyhjän saa pyytämättäkin"

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Iivo Niskasen riskipeli jätti hänelle tyhjän arpalipun käteen olympialaisten miesten yhdistelmäkilpailussa.

Niskanen veti kisaa ensimmäiset kymmenen kilometriä, mutta ei pystynyt pitämään kovaa tahtiaan loppuun asti. Energiat loppuivat perinteisen hiihtotavan osuuden lopussa, ja Niskanen tuli maaliin 19. sijalla.

– Tyhjän saa pyytämättäkin.

– Tarkoitus oli kokeilla riskillä, miten pystyy vauhtia pitämään ja porukkaa hajottamaan. Täällä on haastavaa päästä irti, Niskanen tilitti.

Kokeilu ennakoi miesten olympiahiihtojen päätösmatkaa 50 kilometrin kilpailua, joka hiihdetään kahden viikon kuluttua. Matka on Niskasen pääkilpailu näissä kisoissa, ja se hiihdetään yhteislähtönä, kuten sunnuntain yhdistelmäkilpailukin.

– Pitää miettiä 50 kilometrille noita kuvioita. Jos ei ota riskiä, muu on jossittelua. Tänään taktiikka oli tuollainen, ja se oli sovittu ja toteutettiin.

– Päivän selvää oli, että se ei ollut hyvä taktiikka. Paremman sijoituksen olisi pomminvarmasti hiihtänyt, jos ei olisi vetänyt metriäkään missään vaiheessa, Niskanen sanoi.

Hänen mukaansa norjalaisen Simen Hegstad Krügerin voitto oli osoitus siitä, kuinka paljon peesihyödystä oli Pyeongchangin ladulla apua. Krüger kaatui lähtösuoralla ja katkaisi sauvansa, mutta pystyi ajamaan tuntuvalta takamatkalta porukan kiinni ja irtautumaan vielä voittoon.

– Normaalisti tuollainen olisi aika tekemätön paikka, mutta nyt Krüger taisi karatakin, Niskanen ihmetteli.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri