swix hf banneri

Pelivihjeet tiistain miesten olympiasprinttiin

Johannes Hösflot Kläbo on tiistain sprintin ylivoimainen ykkössuosikki. Kuva: NordicFocus

Johannes Hösflot Kläbo on tiistain sprintin ylivoimainen ykkössuosikki. Kuva: NordicFocus

Tässä jutussa annettaan pelivinkkejä tiistain miesten sprintin supertriplaan.

(Yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

Tiistain sprinttihiihdot käydään perinteisellä tyylillä ja erittäin rankoilla radoilla. Miesten radalla noususumma on peräti 54 metriä. Takaisin stadionille radat tulevat samasta suunnasta kuin skiathlonissa ja viimeinen jyrkkä nousu onkin tuttu aikaisempia hiihtoja seuranneille. Maaliintulo on vauhdikas ja suosii vahvoja tasatyöntäjiä. Vaikka rata on rankka, esikisoissa erähiihtojen kärkisijat ratkaistiin vasta stadionalueella. Viimeisen nousun jyrkässä loppuosassa on etua nopeista jaloista haettaessa hyviä asetelmia viimeiseen laskuun. Federico Pellegrinon ainoa iskunpaikka on siinä.

Suomalaismiesten osalta suurimmat menestysodotukset ovat Iivo Niskasen ja Ristomatti Hakolan harteilla. Radan molemmat nousut sopivat heille hyvin, mutta erityisesti Ristomatti on ollut vaikeuksissa radoilla, joissa on vauhdikas loppu. Jatkoon päässeet urheilijat saavat valita minkä puolivälierän haluavat hiihtää. Mielestäni Iivon ja Ristomatin kannattaisi tehdä yhteistyötä ja valita sama erä, jossa pitäisivät kovaa vauhtia varmistaen jatkoon pääsyn vähintäänkin aikavertailun kautta.

Kläbo suosikki yhdistelmäkilpailun vaisuudesta huolimatta

Vahvimmat mitalikandidaatit tulevat Norjasta, Venäjältä(OAR) ja Ruotsista. Kustakin maasta vain neljä urheilijaa pääsee osallistumaan, joten puolivälierävaiheesta jatkoon pääsy voi olla jopa helpompaa kuin maailmancupin kisoissa. Välierävaiheessa voidaankin nähdä vahvoista yleishiihtäjistä esimerkiksi Alexey Poltoranin, Alex Harvey ja Alexander Bolshunov.

Peterson20012018ModicaNFTeodor Peterson. Kuva: Modica/NordicFocus

Johannes Klaebo on voittanut tällä kaudella kaikki perinteisen sprintit suvereeniin tyyliin. Klaebo putosi yllättäen mitalitaistelusta sunnuntaisessa skiathlonissa tehden kauden huonoimman suorituksensa.

Norjalaisleiristä ei kuitenkaan ole tihkunut tietoa, joka horjuttaisi Klaebon asemaa ylivoimaisena suosikkina. Norjalaisista nopeat jalat ja vahva tasatyöntö löytyy myös Pål Golbergilta ja Erik Brandsdalilta. Emil Iversen on heitä hieman hitaampi, mutta toisaalta vahvempi normaalimatkoilla. Rata sopisi Brandsdalille erinomaisesti, mutta viimeistään neljäs startti voi hyydyttää hänet. Iversen on parhaimmillaan finaalissa, mutta sinne pääseminen ei ole itsestäänselvyys.

Kauden parhaat suorituksensa usein arvokisoissa tehnyt Ruotsin Teodor Peterson on osoittanut nousukuntoa ja sijoittui tammikuussa kolmanneksi Planican perinteisen sprintissä. Myöskään Calle Halfvarssonia ja Oskar Svenssonia ei voi unohtaa kärkitaistelusta. Vancouverin olympiasprintin hopeamitalisti Alexander Panzhinskin menestys olisi yllätys, mutta ei mahdotonta.

1. Peliehdotus supertriplaan:

1. Johannes Klaebo
2. Emil Iversen
3. Ristomatti Hakola, Alexander Bolshunov, Alexey Poltoranin

2. Peliehdotus supertriplaan:

1. Johannes Klaebo
2. Erik Brandsdal, Teodor Peterson
3. Erik Brandsdal, Teodor Peterson, Pål Golberg

-Topias Tiainen

Mainos
Pelikohteet löytyvät Veikkauksen Pitkävedosta ja Voittajavedosta
Kohteet aukeavat pääsääntöisesti kisapäivän aamuna.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri