swix hf banneri

Pelivihjeet naisten olympiasprinttiin

Stina Nilsson on tiistain olympiasprintin naisten ennakkosuosikki. Kuva: NordicFocus

Stina Nilsson on tiistain olympiasprintin naisten ennakkosuosikki. Kuva: NordicFocus

Tässä jutussa annettaan pelivinkkejä tiistain naisten sprintin vetoihin.

(Yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

Tiistaiset sprinttihiihdot käydään perinteisellä tyylillä ja fyysisillä radoilla. Naisten radalla on kaksi nousua, joista jälkimmäinen on pidempi ja jyrkempi. Noususumma radalla on 43 metriä. Stadionille tullaan kaikissa kisoissa samasta suunnasta ja sprinttiradan viimeinen nousu on tuttu aikaisempia kisoja seuranneille. Hyvällä laskutaidolla on maaliin tulossa iso merkitys ja Justyna Kowalczyk voidaankin sulkea pois mahdollisista finalisteista jo ratakatselmuksen perusteella.

Viimeisen kolmen vuoden ajan perinteisen sprinttikilpailut ovat olleet muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta Ruotsin Stina Nilssonin ja Norjan Maiken Fallan välisiä kamppailuja. Falla pystyy ratkaisemaan kilpailuja edukseen jyrkissä nousuissa, mutta vauhdikkailla radoilla ja pitkissä tasatyöntökireissä Nilsson on ollut vahvempi. Nilssonin kymmenes sija lauantain skiathlonissa oli häneltä normaali suoritus ja kaikki näyttäisi olevan hyvin huomista päämatkaa ajatellen.

Aina vahvasta Norjan joukkueesta Fallan ohella sprintin hiihtää Ingvild Östberg, Kathrine Harsem ja Heidi Weng. He ovat kaikki sijoittuneet mc-kisoissa kolmen joukkoon urallaan. Harsem yllätti vahvalla vuorohiihdollaan tammikuussa Planicassa ja sijoittui toiseksi heti Nilssonin jälkeen. On vielä epävarmaa kuinka pitkälle meneviä johtopäätöksiä voidaan vetää Wengin (9.) ja Östbergin (11.) vaatimattomista sijoista lauantain skiathlonissa.

Nilssonin takana himmeämmistä mitaleista taistelevat Suomen Krista Pärmäkoski, USA:n Sadie Björnsen, ja norjalaiset. Myös nuori Natalia Nepryaeva (OAR) voi lyödä finaalissa kiilaa pohjoismaiden edustajien väliin. Erähiiihdoissa nähdään varmasti kaikki neljä ruotsalaista, mutta Ida Ingemarsdotterilla ja Hanna Falkilla ei pitäisi olla saumaa mitalitaisteluun.

Peliehdotus supertriplaan:

1. Stina Nilsson
2. Kathrine Harsem
3. Krista Pärmäkoski, Maiken Falla, Heidi Weng

1. Pitkävetovihje: Sargent – Ringwald

Pelivalinta: Ringwald, 1,59 (rajakerroin 1,50)

Sargent mursi epäonnekseen peukalonsa kisojen alla ja murtuma jouduttiin korjaamaan kirurgisesti. Hänen hiihtokuntonsa on täysi arvoitus.

2. Pitkävetovihje: Nilsson – Falla
Pelivalinta: Nilsson 1,60 (Rajakerroin 1,55)

Huomisen radan vauhdikas loppu sopii huomattavasti paremmin Nilssonille. Nilsson on erityisen taitava laskuissa ja vauhdikkaassa tasatyönnössä. Niin isoa tasoeroa Nilssonin ja Fallan välillä ei ole, etteikö heidän välinen ratkaisu tapahtuisi vasta lopun tasatyönnöllä Nilssonin eduksi.

Pelikohteet löytyvät Veikkauksen voittajavedoista ja pitkävedoista

-Topias Tiainen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri