quantum banneri 2

Torstain kymppi tärkeä mittari päivän vireestä – kokemus painaa naisten viestivalinnoissa

Nuori Johanna Matintalo (vas.) ja kokenut Aino-Kaisa Saarinen ovat ehdolla olympialaisten viestin perinteisen hiihtotavan osuuksille. Kuva: Touho Häkkinen

Nuori Johanna Matintalo (vas.) ja kokenut Aino-Kaisa Saarinen ovat ehdolla olympialaisten viestin perinteisen hiihtotavan osuuksille. Kuva: Touho Häkkinen

Kokemus painaa naisten lauantaisen 4x5 kilometrin viestin valinnoissa, jos suomalaishiihtäjät ovat torstain vapaan hiihtotavan kympin jälkeen tasavahvoja.

Päävalmentaja Reijo Jylhän mukaan 10 kilometrin kisa tuo lisävalaistusta hiihtäjien päivittäiseen vireeseen, sillä Krista Pärmäkosken takana on ollut tasaista kahdella kisat avanneella matkalla.

– Kristaa lukuun ottamatta kukaan ei ole vielä säväyttänyt. Naiset ovat hirmutasaisia, Jylhä sanoi keskiviikkona.

Pärmäkoski on terveenä pysyessään itseoikeutettu viestiankkuri, ja Aino-Kaisa Saarinen vahvoilla avaajaksi. Muut ehdokkaat ovat Johanna Matintalo, Laura Mononen, Kerttu Niskanen ja Riitta-Liisa Roponen.

– Meillä on viestiin kuusi potentiaalista hiihtäjää. Valinta ei ole tälläkään kertaa helppo, Jylhä totesi.

– Jos naisten kesken ei ole isoja eroja, niin näytöt kyvystä hiihtää viestiä ovat tärkeitä olympialaisissa. Viesti on oma lajinsa verrattuna henkilökohtaiseen kilpailuun, päävalmentaja korosti.

Jos Saarinen avaa viestin, toisesta perinteisen hiihtotavan paikasta kisaavat lähinnä kokematon viestihiihtäjä Matintalo ja kokenut Niskanen. Niskasen väliaikalähtökisan vire jää tosin torstaina mittaamatta, sillä hän vetäytyi kympiltä tunnettuaan olonsa epävireiseksi.

– Kerttu oli todella hyvässä kunnossa tullessaan tänne. Ei se kunto ole voinut mihinkään kadota, Jylhä arvioi.
Viestin vapaalla hiihdettävästä kolmososuudesta kinaavat etenkin Roponen ja Mononen.

Viestivalintojen jokerikortti on ampumahiihtäjä Mari Laukkanen, jolta päälajinsa yhteislähtö on menossa sivu suun. Yhteislähtö on kisaohjelmassa samana päivänä kuin naisten hiihtoviesti.

STT–KAIJA YLINIEMI

Mainos
Pelikohteet löytyvät Veikkauksen Pitkävedosta ja Voittajavedosta
Kohteet aukeavat pääsääntöisesti kisapäivän aamuna.

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri