quantum banneri 2

Laukkasen henkilökohtaiset matkat olympia-Pyeongchangissa ohi

Kuva: Manzoni/NordicFocus

Kuva: Manzoni/NordicFocus

Sprintteri ei kertonut, osallistuuko maastohiihdon pariviestiin.

Mari Laukkasen henkilökohtaiset kilpailut Pyeongchangin olympiakisoissa päättyivät naisten normaalimatkan 42. sijaan. Se oli kova paikka viime kautensa Oslossa kahteen maailmancup-kisan voittoon päättäneelle ampumahiihtäjälle.

– En tullut tänne tällaisia sijoja hakemaan, mutta harvalle ne täällä mitaleja jakaa. Tällaisissa kisoissa on vähän sama, oletko kahdeksas vai 48:s. Se on niin karua, neljä sakkoa ampunut Laukkanen sanoi.

Kun loppuviikon yhteislähtöön ei huonojen sijoitusten takia kutsu käy, Laukkanen voi keskittyä olympiaviesteihin. Ampumahiihdon sekaviesti on kisaohjelmassa ensi viikon tiistaina.

Hyvänä sprintterinä tunnetulla Laukkasella olisi vientiä myös seuraavana päivänä kisattavaan maastohiihdon naisten pariviestiin.

– En ole rehellisesti sanottuna ajatellut sitä pätkääkään. Minulla oli tavoitteena hiihtää täällä neljä matkaa ampumahiihtoa, ja nyt se jää kahteen, niin siinä on ihan tarpeeksi mietittävää, Laukkanen kuittasi utelut.

 Laukkanen1002182ManzNFSakkorinki tuli Mari Laukkaselle tutuksi olympialaisten pikakilpailussa. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Mystinen kasa taulun yläreunassa

Kaisa Mäkäräisen tavoin Laukkanen piti normaalimatkan suoritustaan keskivertona.

– Valitettavasti perspektiivissä katsottuna tämä on lähellä talven keskiarvosuoritustani. Olen päässyt neljän ammuntapaikan kisoja kolmella sakolla, nyt yksi tuli siihen päälle.

Hän ampui puolet sakoistaan heti ensimmäisellä makuupaikalla, kun kaksi kutia karkasi ohi.

– Eka makuulla kasa oli yläreunassa. Napsuilla (tähtäimen siirroilla) sain sen toiseen makuuseen tippumaan. En tiedä, miksi kasa oli noussut sinne ylös.

PodiumIndividual150218ManzNFNaisten normaalikilpailun kolme parasta. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Laukkasen yleensä paras matka sprintti meni viime viikolla niin pahasti pieleen, että 64. sijan sulatteleminen kysyi voimia.

– Minulla on tapana puhua ihmisten kanssa. Yritän saada tunnetilan ulos, ja kyllä varmaan ihan hyvin onnistuin.

Laukkanen oli 15 kilometrin normaalikisassa hiihtoajoissa 16:s, yli 50 sekuntia viidenneksi nopeinta Mäkäräistä hitaampana. Suksilla nopein oli olympiahopeaa ottanut Slovakian Anastasija Kuzmina, joka jätti Laukkasta jo yli kaksi minuuttia.

– Se laittaa miettimään.

Ruotsille tunnustusta

Hanna Öbergin kultamitalista Laukkanen antoi vilpittömästi tunnustusta koko Ruotsin joukkueelle. Öbergin olympiavoitto oli jatkoa Sebastian Samuelssonin miesten takaa-ajosta ottamalle hopealle.

– Silloin kun yksilöt nousevat esiin, se on aina yksilön ansiota. Mutta kun koko joukkue nostaa tasoaan niin kuin Ruotsi kahden viime vuoden aikana, silloin pitää nostaa hattua myös valmentajalle ja huollolle, Laukkanen kehui.

STT–REIMA RAUTIAINEN

Tulokset

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri