quantum banneri 2

Sundby tyrmistyi Spitsovin pronssista – luuli kamppailevansa Colognan takana maanmiehiään vastaan

Martin Johnsrud Sundby. Kuva: NordicFocus

Martin Johnsrud Sundby. Kuva: NordicFocus

Hopeamitalistin mukaan voittaja pelasi perjantaina omassa sarjassaan.

Martin Johnsrud Sundby on edelleen ilman henkilökohtaista arvokisavoittoa. Perjantaina hän ei olisi pystynyt vastaamaan sveitsiläisvoittaja Dario Colognan vauhtiin, mutta hän oli pettynyt pudottuaan kokonaan mitaleilta. Maalissa pronssimies Denis Spitsov oli 1,9 sekuntia nopeampi.

Sundby oli vajaat viisi sekuntia Spitsovia edellä 1,5 kilometriä ennen maalia. Hän luuli taistelevansa pronssista maanmiehiään Simen Hegstad Krügeriä ja Hans Christer Holundia vastaan, eikä saanut tietoa tilanteesta ladulle.

- Minulla ei ollut kokonaiskuvaa, miten asiat olivat. Kuulin, että taistelen Krügeriä vastaan, mutta sen lisäksi en saanut viestiä siitä, miten takana menee. Tuntuu, etten ollut kovin hyvin informoitu matkan varrella, Sundby kertasi.

Spitsov16022018ModicaNFDenis Spitsov nousi lopussa pronssille. Kuva: NordicFocus

Todellisuudessa Holund oli jo kauempana mitalivauhdista, mutta väliajoissa Holundin ja Sundbyn välissä hiihti venäläinen, joka tuli viimeiset kilometrit raketin lailla. Sundby ei tiennyt venäläisen tilanteesta mitään ennen kuin ylitti maaliviivan. Norjalainen oli tyrmistynyt nähtyään taululla nimensä Spitsovin alla. Sundby viestitti lausoinnillaan, että värkeistä olisi kenties löytynyt vielä varaa pari sekuntia, jos niiden arvo olisi ollut tiedossa.

- Nyt ei tunnu kovin hyvältä ja tämä sattuu vielä huomiseen asti. Mitalin menettäminen pienellä marginaalilla on raakaa, Sundby kertoi yleisradioyhtiö NRK:lle.

Cologna nousi Ammanin rinnalle

Toista maata olivat Dario Colognan tunnelmat. Hän nousi nyt mäkihyppääjä Simon Ammanin rinnalle talviolympialaisten voittojen kanssa. Molemmilla miehillä on neljä voittoa, enemmän kuin kenelläkään toisella sveitsiläisellä.

- Historian kirjoittaminen ei tee lainkaan pahaa, Cologna myhäili Kansainvälisen hiihtoliiton sivuilla.

- Kaksi edellistä vuotta ovat olleet vaikeita, mutta olen halunnut tehdä paluun huipulle. Nyt tuntuu hyvältä olla huipulla, voittaja lisäksi.

Cologna16022018ModicaNFNelinkertainen olympiavoittaja Dario Cologna. Kuva: NordicFocus

Hopeamitalisti Simen Hegstad Krüger tunnusti Colognan pelanneen aivan eri sarjassa muiden kanssa perjantaina. Hopea kelpasi ja se tuntui Colognan huippusuorituksen jälkeen jopa voitolta.

- Tänne tullessani tiesin, että minulla on pienen pieni mitalitoivo, ja siksi tuntuu hyvältä seistä täällä yhden kullan ja yhden hopean kanssa, hopeamitalisti kertoi.

Miesten maastohiihdot jatkuvat sunnuntaina 4 x 10 kilometrin viesteillä.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri