quantum banneri 2

Heikkisen hälytyskellot soivat elokuussa, korjausliikkeet eivät toimineet

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

"Kymmenes sija ei tule itsestään, mutta minulta pitää vaatia enemmän"

Hiihtäjä Matti Heikkisen jäljet palaavat elokuun puoliväliin ja jopa viime kevääseen asti, kun hän miettii, mikä tämän kauden harjoittelussa on mennyt pieleen. Heikkinen on arvokisojen kolminkertainen mitalimies henkilökohtaisilta matkoilta, mutta tällä kaudella hänen paras suoritustasonsa on pysynyt piilossa.

Heikkisen hälytyskellot soivat loppukesällä Norjan rullahiihtokisoissa, eivätkä korjausliikkeet toimineet. Tasapainoa ei löytynyt, vaan keho oli hiihtäjän mukaan ylikuormittunut ja alipalautunut.

– Jos merkkaisin kalenteriin raksin aina, kun on ollut sellainen tunne, ettei ole ollut hyvä meininki, niitä päiviä on aika paljon, Heikkinen seltti 15 kilometrin kisan jälkeen.

Hän kertoi tunnistaneensa jo viime keväästä piirteitä, jotka kertoivat, ettei hän ehtinyt palautua Lahden MM-kaudesta ennen uutta harjoitussesonkia.

– Jos katsoo neljää viime kautta, niin kolme hyvää ja yksi huono. Ei kannata liikaa raipata. Kaikki voitava on tehty, Heikkinen sanoi.

Heikkinen110220184ModicaNFMatti Heikkinen (numero 12) jäi yhdistelmähiihdossa kärjen kyydistä jo perinteisen osuudella. Kuva: NordicFocus

Kymmenes sija yläkanttiin

Alkukauden kokonaiskuvaan verrattuna Heikkinen suoriutui vapaan hiihtotavan kilpailusta tuntuvasti yläkanttiin. Jyväskyläläinen oli kymmenes nousujohteisella hiihdolla.

– Kymmenenteenkin sijaan pitää hiihtää. Se ei tule itsestään, ja harva siihen elämässään suksilla pystyy. Mutta minulta pitää vaatia enemmän, ja minä vaadin itseltäni enemmän.

Heikkinen, 34, korosti kestävyyslajin olevan kiinni "raa'asta fysiologiasta."

– Minuun eivät henkiset asiat enää hirveästi vaikuta, vaan teen tasan varmasti sen, mitä pystyn. Kun enempää ei lähde irti, niin ei lähde, Heikkinen tiivisti.

Kortit lyöty pöytään

Heikkinen keskusteli perjantaina pitkään valmentajansa Toni Roposen kanssa ennen kuin tuli niin sanottujen kirjoittavien suomalaistoimittajien eteen kertomaan tuntojaan. Roponen on Pyeongchangissa tv-töissä, joten Heikkinen kohtasi valmentajansa ennen printtimediaa.

– Tähän kilpailuun tiivistyi aika paljon asioita. Kaksi henkilökohtaista päämatkaa on takana, ja kortit on lyöty pöytään. Oli hyvä käydä tyhjentävä keskustelu, Heikkinen sanoi.

Olympiahiihdot jatkuvat hänen osaltaan sunnuntaina viestillä.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri