quantum banneri 2

Tuuli talttui – Mäkäräisen sihti tarkentui

Kuva: Manzoni/NordicFocus

Kuva: Manzoni/NordicFocus

Kaisa Mäkäräinen antoi Pyeongchangin olympia-ampumahiihdossa ohilaukauksillaan turhan paljon tasoitusta muille, mutta lauantain yhteislähtökisassa sihti oli kohtuullisesti kohdallaan.

Mäkäräisen menoa jarruttivat yksi sakkokierros sekä toiselta makuu- että pystypaikalta. Esimerkiksi takaa-ajokilpailun kuuteen pummiin verrattuna hän oli nyt ampumisen kanssa sinut.

– Tasapainoinen kisa Kaisalta. 90-prosenttinen ammunta, eli paras täällä nähdyistä, ja ihan kohtuu hiihto. Nyt vaan muutkin kohtuulliset hiihtäjät onnistuivat, Suomen maajoukkueen päävalmentaja Antti Leppävuori arvioi.

Kolmesta ensimmäisestä olympiakilpailusta Mäkäräisen osumaprosentti oli 76.

Mäkäräinen hävisi hiihtoajassa olympiakultaa voittaneelle, ladullakin nopeimmalle Slovakian Anastasija Kuzminalle vajaat 19 sekuntia. Mäkäräinen oli kilpailun neljänneksi nopein hiihtäjä.

Lopputuloksissa Kuzmina jätti Mäkäräistä minuutin. Lisäeroa selittää Kuzminan nopeampi ammunta.

– Olemme tällä kaudella panostaneet ammuntaan, penkkatyöskentelyyn ja sen nopeuttamiseen ja tarkkuuteen. Täällä tuuli nousi ratkaisevaksi tekijäksi, Leppävuori sanoi.

Tosin lauantaina tuuliolot olivat sprintti- ja takaa-ajokisaan verrattuna helpot.

Leppävuorella on vankka maastohiihtotausta. Kohta kaksi vuotta ampumahiihtomaajoukkueen päävalmentajana työskennelleenä hän löytää lajien ydineron.

– Maastohiihdossa sinun ei tarvitse kuin päästää irti ja lyödä lämä tiskiin. Ampumahiihdossa pitää olla tarkkana sillä hetkellä, kun pitää olla tarkkana. Ampumahiihtäjät ovat nöyrempiä, koska jokainen epäonnistuu jossain vaiheessa. Laji pitää nöyränä.

STT–REIMA RAUTIAINEN

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri