quantum banneri 2

Irwinin biisi kevensi hiihtomiesten tunnelmaa – Joukkue ei ollut kusessa

Lari Lehtonen jätti Federico Pellegrinon taakseen ankkuriosuudella. Kuva: Modica/NordicFocus

Lari Lehtonen jätti Federico Pellegrinon taakseen ankkuriosuudella. Kuva: Modica/NordicFocus

"Mä hiihdin hiljaa, kuin kusi sukassa, näitä elämän ahtojäitä. On joka ainoolla pallo hukassa, vastaan hiihtää vain paukapäitä. Kusessa ollaan, koko saakelin sakki. Kusessa ollaan, tässä tyhjenee takki."

Irwin Goodmanin vuodelta 1985 oleva kappale "Kusi sukassa" innoitti Suomen viestimiehet pitkästä aikaa parhaaseen viestisijaan arvokisoissa. Suomalaiset olivat Pyeongchangissa neljänsiä.

– Se soi eilen kämpillä. Meillä on aika kokeneita urheilijoita paljon joukkueessa, ja huumori on välillä vähän hurttia.

– Piti keventää vähän tunnelmaa. Viestiin liittyy aina paineita, ja tänään kaksi miestä joutui hiihtämään aika kovien paineiden alla, ja molemmat selviytyivät hyvin. Kun tuosta selviää, on paljon helpompaa kestää paineita jatkossakin, Matti Heikkinen kuvasi maalissa.

Erityisen tarkan luupin alla olivat avausosuudelle komennon saanut Perttu Hyvärinen ja ankkuri Lari Lehtonen. Hyvärinen tiesi jo kisan aattona, että Ristomatti Hakola saattaa joutua sivuun flunssan takia, mutta arvokisojen ensikertalaista jännitti silti.

– Jännitti lähtöviivalla ja kisan aikanakin, kertoi Hyvärinen, joka kyseli kisa-aamuna neuvoja Sami Jauhojärveltä, lukuisten aiempien arvokisaviestien avaajalta.

– Sami neuvoi pitämään oman pään.

Kakkososuudella Iivo Niskanen oli osuuden nopein ja pudotti Ruotsin Daniel Rickardssonin kyydistä. Ruotsilla oli pidon kanssa vaikeuksia perinteisen osuuksilla, ja joukkueen mitalitoiveinen viesti päättyi viitossijaan kaukana Suomen takana.

Heikkinen kuvasi hiihtoaan asialliseksi, ja Lehtonen viimeisteli vahvasti. Lehtonen hiihti Pyeongchangin parhaan kisansa ja piti Suomen nelossijan, vaikka imussa ladulle lähti sprintin olympiakakkonen, Italian Federico Pellegrino.

– Nyt ankkuriosuuskin on hiihdetty ja näytetty, että siitäkin pystyy selviytymään, Lehtonen sanoi.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset

Mainos
Pelikohteet löytyvät Veikkauksen Pitkävedosta ja Voittajavedosta
Kohteet aukeavat pääsääntöisesti kisapäivän aamuna.

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri