quantum banneri 2

Pedersenin soolohiihto toi voiton Jizerska50:ssä – Luusua ja Koskela kymppisakkiin

Ari Luusua. Kuva: Magnus Östh/Visma Ski Classics

Ari Luusua. Kuva: Magnus Östh/Visma Ski Classics

Team BN Bankin Morten Eide Pedersen hiihti Visma Ski Classicsin seitsemännen osakilpailun voittoon Tshekin Jizerska50 -hiihtomaratonilla. Ari Luusua oli kahdeksas ja Niko Koskela yhdeksäs.

Kilpailun ratkaisu nähtiin reilut 20 kilometriä ennen maalia, kun Pedersen ja Santanderin Oskar Kardin nykäisivät jyrkässä ylämäessä. Ruotsalainen Kardin ei pysynyt Pedersenin mukana ja norjalaisen reilun 20 kilometrin mittainen soolohiihto toi hänelle toisen perättäisen voiton Jizerska50:ssa.

Kardin palasi takaisin tallitovereidensa Andreas Nygaardin ja Tord Asle Gjerdalenin ryhmään pudottuaan voittajan kyydistä. Lopussa Kardin karkasi muilta Santanderin miehiltä ollen kisan kakkonen. Pedersen oli maalissa 46 sekuntia ennen Kardinia. Kymmenen sekuntia Kardinin takana Nygaard voitti loppukirissä Gjerdalenin ollen kilpailun kolmas.

Team Mäenpään miehet Ari Luusua ja Niko Koskela hiihtivät sunnuntaina jälleen erinomaisesti. Miehet pysyivät kärkiryhmässä mukana yli puolenvälin, kunnes Pedersenin ja Kardinin veto hajotti porukan. Suomalaiset pysyivät kuitenkin mukana kymmenen joukossa.

Loppusuoralla Luusua ja Koskela kirivät ryhmässä kakkoseksi ja kolmoseksi Stian Hoelgaardin takana ottaen kilpailussa sijat 8 ja 9. Suomalaiset jäivät kärkeen kolme ja puoli minuuttia.

Heli Heiskanen teki naisten kilpailussa uransa parhaan suorituksen hiihtämällä neljänneksi.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset Visma Ski Classicsin sivuilta


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri