quantum banneri 2

Päävalmentaja Jylhä uskoo nuorten kehittyvän viestimiehiksi 2022 Pekingiin

Joni Mäki voisi olla tulevaisuuden viestinviejä arvokisoissa. Kuva: Modica/NordicFocus

Joni Mäki voisi olla tulevaisuuden viestinviejä arvokisoissa. Kuva: Modica/NordicFocus

Juha Mieto, Harri Kirvesniemi ja Iivo Niskanen nousivat sunnuntaina esimerkeiksi suomalaishiihtäjistä, jotka ovat kivunneet lähes suoraan nuorten sarjoista aikuisten menestyjiksi.

Kolmikosta tuorein esimerkki on Niskanen, joka Sotshin olympiatalvena 2014 kävi ensin voittamassa 23-vuotiaiden maailmanmestaruuden ja vuoli perään olympialaduilta pariviestin kultaa ja 15 kilometrin nelossijan.

– Heitin juuri Eerolle (Hiihtoliiton maastohiihdon valmennuspäällikkö Eero Hietanen), että valmentaudummeko me nuorten sarjoissa eri tavalla kuin aikuisten sarjassa, sanoi keväällä väistyvä päävalmentaja Reijo Jylhä miesten viestin jälkeen.

– Meillä on junioreja, jotka ovat pärjänneet nuorten sarjoissa mutta ovat aikuisten sarjoissa minuuttikaupalla kärjestä.

Jylhä nosti esiin Lauri Lepistön ja Joni Mäen. Kouvolan Hiihtoseuran Lepistö, 21, voitti alle 20-vuotiaiden MM-pronssia kympillä kaksi vuotta sitten, ja Pyhäjärven Pohdin Mäen, 23, parhaat nuorten arvokisasijoitukset ovat sprintistä.

– Pakko heidän on olla jo neljän vuoden päästä Pekingissä joukkueessa, Jylhä viittasi seuraaviin, vuoden 2022 talviolympialaisiin.

Jylhä laskee tulevaisuuden yleishiihtäjäksi myös Ristomatti Hakolan, joka on toistaiseksi pärjännyt parhaiten sprintissä. Hakolan oli määrä hiihtää sunnuntaina olympiaviestin avausosuus, mutta sairastuminen esti aikeet.

– Hänestä pystytään löytämään yksi viestimies, jolla on kyky hiihtää eri hiihtotavoilla ja eri paikkaa. Ankkurin kasvattaminen pitää aloittaa välittömästi, Jylhä sanoi.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri