quantum banneri 2

Fourcade yhteislähtökilpailun olympiavoittaja dramaattisen kirin jälkeen – Seppälä sijalle 21

Kuva: Thibaut/NordicFocus

Kuva: Thibaut/NordicFocus

Ranskan Martin Fourcade oli jälleen paras, kun miehet jakoivat yhteislähtökilpailun olympiamitaleita sunnuntaina Pyeongchangissa.

Kilpailun ensimmäinen huipennus nähtiin viimeisessä ammunnassa, johon yhtä aikaa saapuivat Fourcade sekä Saksan Erik Lesser ja Simon Schempp. Fourcade ja Schempp selvisivät yhdellä sakolla Lesserin joutuessa kiertämään sakkoringin kahdesti.

Kaksikon aiemmin hankkima etumatka riitti muihin nähden, mutta loppuhuipennus nähtiin stadionilla, kun olympiakullasta käytiin raivoisa kiri. Ranskalainen ja saksalainen etenivät tasatahtia maaliviivalle asti. Lopulta maalikamera näytti, että Fourcade oli puolen monon verran aiemmin maalissa.

Lesser putosi viimeisen ampumapaikan kahden sakon myötä pronssikamppailuun yhdessä maanmiehensä Benedikt Dollin ja Norjan Emil Hegle Svendsenin seuraksi. Loppukirissä Svendsen oli vahvin ottaen pronssin. Lesser jäi neljänneksi ja Doll viidenneksi.

Kilpailun ainoalta suomalaisedustajalta Tero Seppälältä karkasi makuupaikalla kolme laukausta ohi, mutta puhdas pystypaikkojen ammunta nosti hänet kilpailussa lopulta sijalle 21. Seppälän ero voittajaan oli 1.38


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri